Ștefania Alexe, profesoara de matematică înjunghiată, la începutul acestui an, pe holul din fața cancelariei Colegiului “Spiru Haret” din Ploiești, de un fost elev, este considerată, alături de paznicul care era de serviciu în ziua respectivă, vinovată de producerea incidentului care o putea costa viața, conform raportului întocmit de comisia internă de anchetă constituită după eveniment.

Colegii victimei o găsesc vinovată de faptul că se afla în cancelarie în loc să păzească poarta școlii, alături de paznic! Mai pe românește, profesoara i-a îngreunat sarcina agresorului, nevoit să ajungă până la cancelarie pentru a o înjunghia.

Concret, documentul consemnează că “doamna profesor Alexe Ștefania Andreea declara că prezența dânsei la data de 29.01.2019, ora 12.55 este justificată de art. 50, pct. 3, alin. 1 din R. O. F. al Colegiului «Spiru Haret», aprobat în Consiliul de Administrație din 15.10.2018, fără a menționa că nu a respectat și alin. 4 din același pct. 3 al art.50, care prevede:

«Profesorul de serviciu asigură desfășurarea procesului de învățământ în bune condiții, îndrumând și controlând activitatea din școală (clădirea, școlii, atelierelor, cămin băieți, curtea școlii), având următoarele atribuții:

alin. 4 – Supraveghează intrarea elevilor în școală, împreună cu portarul»”.

Profesoara este considerată “răspunzătoare” pentru încălcarea acestei prevederi din Regulamentul de Organizare și Funcționare valabil la nivelul unității de învățământ de comisia de anchetă formată din ing. Manole Ramona, ing. Schonauer Alfred Constantin și prof. Ioniță Constantin.

Aceeași comisie propune sancționarea paznicului cu reducerea salariului, cu 5-10%, pe o perioadă de 1-3 luni. “Având în vedere consecințele evenimentului,comisia de cercetare disciplinară nu propune sancționarea doamnei profesor Alexe Ștefania Andreea”, se mai arată în încheierea raportului.`

Sindicatul “Școala Prahovei” a reacționat imediat, prin președintele Ionuț Duță, care condamnă aceste concluzii prin care, în opinia sa, “conducerea Colegiului nu numai că nu a rezolvat problema, dar a umilit-o pe doamna profesoară și a umilit, de altfel, întreg corpul profesoral.” Acesta a declarat, pentru Telegrama, că în cursul zilei de astăzi, sindicatul va cere inspectorului școlar general al ISJ Prahova, Nicolae Angelescu, demiterea conducerii Colegiului, directorul de aici fiind numit în urma unui concurs și având contract de management educațional încheiat cu inspectorul școlar general.

“Acesta nu mai este abuz, acest gest este o crimă”, a declarat Ionuț Duță.

Președintele Sindicatului “Școala Prahovei” a explicat că, potrivit regulamentelor în vigoare, comisia disciplinară este stabilită pentru fiecare caz în parte, în Consiliul de Administrație al unității de învățământ, și subliniază că “profesoara a fost găsită vinovată, dar, în «mărinimia» sa, comisia a decis ca aceasta să nu fie sancționată. În schimb, portarul a fost sancționat, iar aici este de asemenea o problemă. Urmează să mă interesez dacă acesta a fost informat măcar că poate contesta decizia, în termen de 15 zile”, a mai declarat Ionuț Duță.

Raportul integral al comisiei a fost publicat de observatorulph.ro.

Articolul precedentPetiție on-line pe tema viitorului Spital Municipal Ploiești inițiată de primarul Dobre| VIDEO
Articolul următorHipodromul Ploieşti: Premiul de Paşte, punctul de atracţie al reuniunii de sâmbătă!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.