Ploieșteanul Laurențiu Neagu propune un protest inedit în cadrul campaniei ”România vrea autostrăzi” de vineri, 15 martie. Este vorba de un protest întâlnit mai ales în Franța, unde traficul rutier este blocat de traversări repetate ale pietonilor pe trecerile special amenajate.

Astfel, ploieștenii sunt invitați vineri, 15 martie, de la ora 15:00, să traverseze pe trecerea de pietoni din fața catedralei Sfântul Ioan Botezătorul din centrul Ploieștiului, timp de 15 minute.

Iată 15 motive pentru care să vii la PETRECERE pe data de 15 martie la ora 15:00 (sursa: Facebook/Laurențiu Neagu)

 1. Avem străzi în Ploiești care arată ca după operațiunea Tidal Wave.
  2. Avem intersecții unde nu există semaforizare și accidentele sunt un ,,must”.
  3. Avem treceri de pietoni unde cei în scaun cu rotile și mamele care își plimbă copiii în căruț trebuie să facă adevărate manevre de cățărat.
  4. Intrarea dinspre comuna Bucov este o adevărată rușine pentru Ploiești, sensul giratoriu demn de cascadorii râsului.
  5. Intrarea de pe DN1 în Ploiești de la Metro o adevărată aventură.
  6. Fluidizarea traficului în zona de sud a orașului lipsește cu desăvârșire, asta până când (câți ani nu știm) va fi construit ,,Podul de Lemn”.
  7. Deschiderea pasajului subteran din Bariera Sud care ar fi salvat viețile celor care s-au stins pe trecerea de pietoni și montarea camerelor de supraveghere în el pentru prevenirea altor incidente.
  8. Pe centura de vest la intersecția DN1 cu drumul care leagă Ploieștiul de comuna Buda să fie construită o intersecție cu pod și 2 sensuri giratorii.
  9. Asfaltarea străzilor de pământ care există din belșug în anumite cartiere ale orașului Ploiești.
  10. Construirea unei rețele ADEVĂRATE de piste pentru biciclete. Căci mersul cu bicicleta este un sport extrem în orașele din România.
  11. Bandă specială pentru autobuz ( Recunosc că infrastructura rutieră a orașului Ploiești nu prea ne permite acest lucru dar încercarea moarte n-are).
  12. Montarea unor sisteme luminoase de atenționare la nivelul trecerilor de pietoni unde riscul de accidente este de peste 50 % ( bariera Sud).
  13. Montarea unor camere radar pe străzile care sunt ușor confundate cu circuitul de la Nürburgring. Așa nu o să mai aveți ocazia să vă plângeți de poliția care stă la pândă.
  14. Construirea autostrăzii Ploiești – Brașov cu toate spațiile de servicii necesare.
  15. Construirea drumului expres Ploiești – Siret. După cum știți drumul până în orașul Buzău este o adevărată provocare și aventură din cauza lipsei centurilor ocolitoare a satelor. Accidente soldate cu zeci de morți (Valea Călugărească, Loloiasca, Bucov și nu numai).

Am ales în special probleme legate de infrastructura rutieră căci probleme avem 1000 în urbea lui Nenea Iancu despre care putem vorbi luni întregi. Totul depinde doar de noi.

Explicația protestului postată odată cu evenimentul creat pe Facebook:

După cum bine știți Vineri, 15 Martie la ora 15:00 românii sunt invitați să se oprească din activitățile pe care le desfășoară pentru 15 minute.
Eu o să fiu în concediu și mulți alți oameni vor fi liberi la acea oră.
Inspirat de îndemnul lui Ștefan Mandachi dar și de vestele galbene cu care m-am întâlnit destul de des pe drumurile din Franța, vă invit Vineri la ,,PETRECERE”. Unde? Pe trecerea de pietoni din fața catedralei Sfântul Ioan Botezătorul.
Pentru 15 minute îmi doresc să văd orașul blocat. 15 minute în care simțul civic să iasă la suprafață.
? Dacă nu ai murit în cele 5 ore petrecute în trafic spre munte sau spre casă din lipsa unei autostrăzi, 15 minute nu vei muri dacă stai blocat în traficul din oraș.
? Dacă nu ai murit așteptând ore întregi pe holurile unui spital, nu vei muri 15 minute blocat în trafic.
? Dacă nu ai murit blocat într-un tren 8 ore, 10 ore din cauza întârzierilor, nu vei muri în cele 15 minute în care vom încerca să tragem un semnal de alarmă că așa nu se mai poate.
? Dacă nu ai murit încercând să ieși din țară și în loc de 6 ore ai ajuns să faci 8, 10 ore din lipsa autostrăzilor, 15 minute nu vor fi un capăt de lume.
?În final, dacă nu ai murit așteptând schimbarea pe care o voiam toți la revoluție haideți să facem noi schimbarea.

⚠️Frustrarea mea vine din simplul fapt că lucrez ,,pe drumuri”. Actualizez hărți iar când văd ce Sf-uri au construit oamenii ăștia în Vest mă doare sufletul. O distanță de 400 de kilometri se parcurge în 4 ore și 30 de minute, iar în România ajungi să faci și 7, 8 ore pe aceeași distanță, deci apare un mare semn de întrebare.

⚠️Satele și orașele nu au centuri ocolitoare.

⚠️Avem drumuri NAȚIONALE din pământ, în 2019.

⚠️Lipsa autostrăzilor și a drumurilor expres duc automat la prețul ridicat al tuturor produselor din supermarket.

⚠️Există străzi în marile orașe care arată mai rău decât ulița bunicilor de la țară ( Vezi cartierul Mitică Apostol)

Pentru 15 minute ia aparatul foto că ai ce fotografia la PETRECERE. Este o zonă a contrastelor.
Dacă îți place să desenezi ia creionul și foaia și hai la PETRECERE. Catedrala este un subiect interesant pentru desen.
Îți place să citești? Ia o carte și hai la PETRECERE.
Îți place să scrii poezii? Abia ce a venit primăvara și inspirația este la tot pasul. Hai să scrii o poezie la PETRECERE.

Nu rămâne indiferent!
Cine tace consimte!

Articolul precedentViceprimarii Ganea şi Pană, primele discuţii la MApN, ANL şi Ministerul Sănătăţii pentru viitorul Spital Municipal Ploieşti | VIDEO
Articolul următorPercheziții de amploare în Prahova și în alte 22 de județe
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.