PSD Prahova urmează să nominalizeze atât viitorul prefect, cât şi unul dintre cei doi subprefecţi, potrivit negocierilor din interiorul coaliţiei de guvernare.

O nouă coaliţie de guvernare însemnă, automat, şi schimbări în conducerile prefecturilor, structurile care reprezintă Guvernul în teritoriu.

În Prahova, social-democraţii urmează să facă ambele propuneri, atât pentru postul de prefect al judeţului, cât şi pentru cel vacant de subprefect.

La nivel naţional, potrivit unor surse din mediul politic, PSD ar urma să aibă 20 de prefecţi, PNL 18 şi UDMR 4, în urma negocierilor din coaliţie.

“La nivelul coaliţiei naţionale s-a stabilit ca noi să facem atât propunerea pentru postul de prefect, cât şi pe cea pentru postul de subprefect. Pentru funcţia de prefect, eu îl nominalizez pe domnul Emil Drăgănescu, este un om echilibrat, cu experienţă, care a mai făcut parte din conducerea Prefecturii. Pentru postul de subprefect sunt mai multe variante. Vom face o şedinţă în curând pentru o nominalizare oficială”, ne-a declarat Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova.

Pot fi numiți politic 

Dacă, pentru multă vreme, prefecţii şi subprefecţii nu aveau voie să facă parte din partide politice, prin statutul de înalţi funcţionari publici, o modificare legislativă intrată în acest an în vigoare a permis ca aceştia să fie numiţi politic în mod oficial. Primele numiri complet asumate politic au avut loc în primăvara acestui an, iar în septembrie au avut loc şi primele demiteri asumate politic, în momentul ieşirii USR-ului de la guvernare.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentAccident cu patru mașini, pe DN 1B, între Mizil și Buzău
Articolul următorPrahova. Bărbat mort după ce a fost prins sub un mal de pământ