Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat, luni seară, la finalul ședinței de Guvern  că va fi emis un ordin prin care, timp de 30 de zile, toate internările pentru operațiile care nu sunt urgente.
 
Mai mult, România va solicita ajutorul țărilor UE pentru furnizarea de medicamente folosite în tratarea Covid-19.Anunțul șefului DSU, Raed Arafat, a fost făcut, luni seară, la finalul ședinței de Guvern.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat că va fi emis un ordin, valabil timp de 30 de zile, prin care managerii unităților publice cu paturi „să dispună suspendarea internărilor pentru operații și alte tratamente care nu sunt urgențe”.

Totodată, potrivit șefului DSU, vor fi amânate toate programările operațiilor care nu sunt urgențe.

Conform anunțului, în noua dispoziție nu se încadrează pacienții bolnavi de cancer, cei care au nevoie de dializă și femeile însărcinate. Excepție fac și intervențiile chirurgicale considerate urgențe.

Raed Arafat a mai anunțat, luni seară, că va avea loc activarea Mecanismului de Protecție Civilă prin care România va solicita ajutorul țărilor UE pentru furnizarea medicamentului Tocilizumab, folosit în tratarea Covid-19.

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL: „Echipa câștigătoare” vrea să dea mita de AUR înainte de moțiune – AUDIO
Articolul următorWhatsapp, Facebook şi Instagram sunt funcționale din nou