În perioada 13-19.05.2019, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română a desfășurat acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii rutieri prahoveni au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Au fost verificate 1.143 de autovehicule de transport, din care 1.097 înmatriculate în România și 46 înmatriculate în alte state, și au fost aplicate 301 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 43.500 lei.

Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, constatarea unor defecțiuni tehnice, nerespectarea de către șoferi a obligației de a deține asupra lor documentele referitore la calitatea de conducător auto, nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, precum și pentru alte abateri la regimul rutier.

Exemple:

  • În ziua de 14.05.2019, conducătorul unei autoutilitare a folosit un dispozitiv (magnet) pentru a altera datele înregistrate și informațiile conținute de aparatul tahograf. Astfel, în timp ce autoutiliara se afla în mers, aparatura specifică a înregistrat că se afla în perioada de odihnă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 9000 lei.
  • Tot în data de 14.05.2019, șoferul unui tir nu a acordat prioritate de trecere autovehiculelor care circulau pe drumul prioritar, aceștia fiind nevoiți să frâneze pentru a evita producerea de accidente. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 580 lei, fiindu-i reținut și permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.
  • În ziua de 18.05.2019, conducătorul unui autobuz a efectuat manevra de depășire a unui autoturism pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător, fapt pentru care a fost sancționat cu amendă în valoare de 580 lei și s-a ales cu permisul de conducere reținut pentru o perioadă de 30 de zile.
Articolul precedentViceprimarul Ganea, despre ”giratoriul rușinii”: Ministerul Transporturilor se va ocupa de lucrările de reparaţii şi modernizare
Articolul următorAccident la Păulești, în Prahova. Trei autoturisme implicate
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.