Un cetățean român este acuzat că a fotografiat obiective strategice, dar și convoaie militare ale NATO și României pentru un alt stat cu care nu suntem în relații bune. Acesta a menținut legătura cu statul respectiv prin ambasada acelei țări în România. Potrivit Realitatea PLUS, tânărul a dat imagini rușilor. 

Dorin Alexandru Piscan, cetățean român, a fost arestat pentru 30 de zile de către judecătorii Curții de Apel București, fiind acuzat de trădare, într-un dosar instrumentat de DIICOT. ”Soluția pe scurt: ÎNCH/F/DL-În baza art. 226 din Codul de procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în dosarul nr. 2472/19/P/2024. În baza art. 202 din Codul de procedură penală, raportat la art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală, dispune luarea măsuri arestării preventive a inculpatului Piscan Alexandru Dorin, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare, în formă continuată, prevăzută de art. 394 lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) din Codul penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.05.2024, până la data de 21.06.2024, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă a inculpatului. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

Cu drept de contestatie, în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru părtile prezente si de la comunicare pentru cele lipsă. Pronunțată în ședința din camera de consiliu de la 23.05.2024, ora 18:40”, se arată în minuta deciziei Curții de Apel București. Piscan, aflat în contact cu o ambasadă străină cu care România nu se află în relații de prietenie astăzi, a fotografiat obiective strategice de pe teritoriul României, inclusiv convoaie militare NATO și ale Armatei Române, au declarat surse judiciare.

Articolul precedentVine vara! Care este prognoza meteo pentru luna iunie
Articolul următorCod galben de fenomene periculoase