Salariile angajaţilor Consiliului Judeţean Prahova, dar şi a celor din instituţiile subordonate, vor fi majorate din acest an.

Proiectul a fost adoptat în şedinţa CJ Prahova de joi, cu majoritate simplă de voturi, iar  liberalii au susținut că nu este momentul pentru noi creșteri salariale, în condițiile în care peste 70% din bugetul Consiliului Județean este direcționat pentru acoperirea cheltuielilor salariale ale instituției și ale DGASPC Prahova.

Proiectul a venit în urma solicitărilor sindicatelor din administrație pentru o nouă creștere salarială, aceasta urmând să fie raportată la rata inflației. Solicitarea a venit în contextul în care, de la 1 ianuarie a crescut salariul minim garantat la 2.230 de lei.

„Se crează niște diferențe foarte mari în cadrul sistemelor de salarizare între diferite categorii de salariați”, a fost principalul argument invocat de Dan Ciolac, consilierul județean (PNL).

Social-democrații au susținut însă că această creștere se impune având în vedere că anul trecut, comparativ cu ce s-a întâmplat la Primăria Ploiești, angajații Consiliului Județean au beneficiat de o majorare salarială mult mai mică.

Proiectul de hotărâre, care vizează creșterea salariilor din CJ Prahova cu 4%, a fost votat cu majoritate simplă, liberalii, dar și consilierii ALDE și PMP fie votând împotrivă, fie abținându-se de la vot.