Salvamontiştii din staţiunea Buşteni au participat, sâmbătă seară, la o acţiune de recuperare a trei turişti care au cerut sprijin, întrucât se află pe pe Valea Jepilor din Masivul Bucegi şi nu mai pot înainta din cauza epuizării. În plus, cei trei au anunţat că s-au panicat după ce s-au întâlnit cu un urs.

Potrivit Dispeceratului Naţional Salvamont, cele trei persoane au cerut sprijinul salvatorilor montani în condiţiile în care au probele medicale pe fondul epuizării fizice. În plus, pe traseu, un urs le-a ieşit în cale, iar cei trei turişti au intrat în panică.

Salvatorii montani de pe Valea Prahovei au fost solicitaţi să intervinîă la mai multe astfel de acţiuni de salvare în cursul acestei săptămâni.

Astfel, joi, salvamontiştii au recuperat de pe un traseu montan două femei de 72 de ani care nu s-au mai păutut deplasa din cauza oboselii, iar vineri o femei de 22 de ani din Galaţi a cerut ajutorul Salvamont după ce a rămas blocată pe traseul Jepii Mici, nemaiputându-se deplasa din cauza crampelor musculare.

Articolul precedentTrei adolescenți s-au rătăcit în pădure în zona Telega-Buștenari
Articolul următorIncendiu la o hală de combustibil solid din Prahova | FOTO
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.