Senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, a criticat dur Guvernul Dragnea-Dăncilă pe motiv că executivul României nu reacționează în urma avertizărilor venite din partea Fondul Monetar Internaţional în ceea ce privește intensificarea tensiunilor comerciale care ar putea submina creşterea economică globală, FMI anticipând o rată de creştere de 3,5% în 2019, sub estimarea din octombrie 2018, de 3,7%.

Liderul liberalilor prahoveni consideră că guvernanții ”sunt rupţi de orice realitate economică internaţională, lumina venind exclusiv de la Daddy, atunci când acesta nu e plecat în vacanțe prelungite”.

”Lipsă de reacție a guvernanților PSD față de norii negri care se adună peste economia mondială.

Scăderea prognozei FMI privind creşterea economică globală pentru 2019 ar trebui să împingă Guvernul Dăncilă la multă reţinere în acţiunile populiste pe care le pregăteşte pentru acest an. De asemenea, pentru a se evita efectele unui dezastru, ar trebui întărită economia prin diminuarea fiscalităţii.

Dar Vâlcov şi Teodorovici merg în direcţia inversă – creează premisele unui tsunami economic care ar putea să se abată asupra României.

Mi se pare absolut șocantă lipsa de reacţie din partea factorilor de decizie de la Bucureşti. Ei sunt rupţi de orice realitate economică internaţională, lumina venind exclusiv de la Daddy, atunci când acesta nu e plecat în vacanțe prelungite.

În contextul modificărilor în domeniul fiscal din ultima perioadă, ministrul Finanţelor şi cel al Economiei au obligația să ne prezinte cât mai curând proiecţiile referitoare la efectele unei eventuale crize economice globale”, a scris senatorul Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, pe pagina personală de Facebook.

Articolul precedentVineri, 25 ianuarie, în școlile din Prahova se fac cursuri!
Articolul următorIncendiu puternic la o locuință din Talea, Prahova