Vlad Oprea – primarul orașului și Carlos Carreiras – primarul municipiului Cascais au semnat  actul de înfrățire a celor doua localități.

La eveniment au participat E.S. dr. Fernando Teles Fazendeiro – Ambasadorul Republicii Portugheze la București, Maria do Céu Garcia – Viceprimarul Municipiului Cascais, Nicolae al  României și consilieri locali.

Acordul de înfrățire va contribui la consolidarea cooperării între cele două oraşe, în domenii de interes – cultură, sport, protecţia mediului, turism, urbanism şi dezvoltare locală, administrație locală și învățământ.
Și asta drept urmare a multiplelor interese comune între cele două oraşe, în calitate de centre turistice și cu un important patrimoniu cultural.
De asemenea s-au purtat discuții pe tema: mobilitate urbană durabilă.
Localitatea portugheză  s-a impus în ultimii ani drept un lider mondial în materie de mobilitate inteligentă și energie regenerabilă.  S-a stabilit realizarea de schimburi de elevi/tineri şi funcţionari între cele două municipalităţi, în diverse formule: schimburi de bune practici, workshop-uri, etc.
Articolul precedentTragedie pe DN 1B, în Prahova. O fetiță de 10 ani a fost omorâtă pe trecerea de pietoni.
Articolul următorUn pacient al Spitalului CFR Ploiești a căzut de la etajul trei
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.