Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că școlile se vor redeschide de luni, 8 noiembrie, iar predarea cu prezență fizică va fi permisă doar în instituțiile în care rata de vaccinare a personalului depășește 60%. La nivel național, puțin peste jumătate din numărul școlilor se află în această situație.

Ministrul a afirmat că 54% din scoli și grădinițe aveau vineri, 29 octombrie, peste 60% rata de vaccinare a angajaților.  În București, procentajul este de 70%.

“Școlile care au rata de vaccinare sub 60% vor începe online, asta este clar, iar cele care au rata mai mare pot începe fizic, dacă nu există alte probleme care să împiedice acest lucru, situație în care trebuie să notifice inspectoratul școlar. Personalul didactic are un grad de vaccinare mult mai mare decat personalul didactic auxiliar sau cel auxiliar, a declarat Ministrul Educației.

Sorin Cîmpenu a precizat că Ordinului ministrului Educației și ministrului Sănătății va fi modificat chiar vineri și trimis către Monitorul Oficial, astfel încât pe parcursul zilei să aibă loc ședințele de consiliu de Administrație în fiecare școală.

Articolul precedentTânăr cercetat pentru pornografie infantilă. Amenința minore din cinci județe, inclusiv din Prahova, că va distribui imagini compromițătoare
Articolul următor8.268 de cazuri noi de Covid în România din peste 57.000 de teste. Am depășit 50.000 de decese