Dacia Unirea Brăila nu a emis mari pretenții în meciul din etapa a 5-a a Ligii a 2-a, jucat astăzi de la ora 15.30 pe stadionul ”Ilie Oană” în compania celor de la Petrolul Ploiești. Gazdele s-au impus cu 4-0 (2-0), toate golurile fiind marcate de Sory Diarra. 

În minutul 1 Robu a încercat să-l găsească cu o pasă în careu pe Stănescu, dar Huja s-a interpus pe traiectoria pasei. În minutul 3 Stănescu a șutat de la 18 metri lateral stânga, dar mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Avram. În minutul 6 Țicu a pătruns în careu pe stânga și a centrat în fața porții, spre Diarra, la prima bară, dar Ciobanu a respins în față, la Saim Tudor, care a preluat în colțul din stânga careului și a șutat peste poartă. Un minut mai târziu Diara a reluat cu capul din 8 metri peste poartă, o centrare venită de la Țicu, de pe partea stângă. În minutul 13 Țicu a executat o lovitură liberă, iar Diarra a reluat cu capul de la 10 metri puțin peste poartă. La faza următoare Patrick Petre a intrat în careul gazdelor, dar a fost blocat de huja la 8 metri de poarta lui Avram. 

În minutul 15 Brăila a avut cea mai mare ocazie de gol la șutul lui Raphael Stănescu de la 22 de metri, dar Avram a avut o intervenție salvatoare și a scos în corner o munge care se ducea în vinclul din dreapta sa. În minutul 21 Pîrvulescu i-a pasat în careu lui Tucaliuc, acesta a trimis cu călcâiul pentru Bratu, care a șutat de la 10 metri în plasa laterală. În minutul 23 Bratu centrează dintr-o lovitură liberă din dreapta, Diarra se demarcă la 6 metri, de unde deviază din săritură, dar mingea lovește transversala și revine în teren. În minutul 26 Tudor trece de Pătlăgică în stânga careului și apoi șutează plasat cu piciorul drept spre colțul lung, însă Andrei respinge în față. Un minut mai târziu Seto l-a lansat în adâncime pe Șaim Tudor, acesta i-a pasat în centru lui Diarra, care a șutatd e la 15 metri, dar portarul Cristian Andrei a respins cu piciorul în corner. 

Ocaziile ploieștenilor nu s-au răzbunat, ba dimpotrivă. În mai puțin de două minute Petrolul a marcat de două ori. În minutul 28 Bratu a centrat de pe dreapta și Sory Diarra reia dintr-un voleu lateral, din 4 metri, în plasa laterală din dreapta, la colțul lung, pe lângă Andrei. În minutul 30, Șaim Tudor pătrunde în careu pe stânga, pasează în partea opusă pentru Bratu, care preia și trage spre poartă. mingea ajunge în picioarele lui Sory Diarra, nemarcat la 7 metri central, se întoarce și finalizează simplu, în stânga, pe lângă portar, 2-0.

Dacia Unirea a încercat să iasă la atac și în minutul 31 robu a șutat de la circa 25 de metri, dar Avram a reținut fără probleme. În minutul 41 Seto a șutat de la 25 de metri, dar portarul Andrei a respins în corner și scorul la pauză a rămas 2-0 pentru Petrolul. 

În minutul 47 Huja i-a pasat în stânga lui Țicu care a avansat spre careul brăilenilor și a centrat în fața porții și Sory Ibrahim Diarra, liber în careul mic, pune latul, din aer, la 4 metri, la prima bară, și reia în plasă, 3-0. 

În minutul 58 Huja a pasat lung în față pentru Saim Tudor, care a trimis în stânga pentru Țicu, acesta i-a trimis lui Saim Tudor, iar mijlocașul a trimis sub transversală, însă golul a fost anulat pentru un offside. În minutul 61 Cocîrlă a primit o minge la marginea careului de la patrick Petre, l-a driblat pe Manolache și a tras puternic la poartă, însă Avram a fost pe direcție și respins în față.

În minutul 90+2 Petrolul a majorat din nou avantajul. Mihai Constantinescu a centrat din drteapta în fața porții, iar Sory Diarra, nemarcat în careu, pune latul din 7 metri central și trimite pe lângă Andrei, stabilind scorul final, 4-0. 

Petrolul Ploiești: R. Avram (Jercălău 87′) – Sg. Pîrvulescu, Huja, Ant. Manolache, Țicu – Cebotaru (M. Chindriș 70′), Seto – M. Bratu (Mih. Constantinescu 70′), Tucaliuc (Boțogan 87′), Saim Tudor (Măzărache 70′) – S. Diarra. Antrenor: Nicolae Constantin

Dacia Unirea Brăila: Cr. Andrei – Pătlăgică (Duțu 82′), D. Ciobanu, Stănciulescu, Mih. Șandru – Val. Robu (cpt.)(Petrache 46′), G. Apostol (Apostolache 65′), Raph. Stănescu, Cocîrlă (Priboi 65′) – P. Petre, Gab. Răducan (Taciuc 46′). Antrenor: Florentin Petre

Următorul meci al Daciei Unirea Brăila va fi sâmbătă, 11 septembrie, pe teren propriu, cu Concordia Chiajna. Petrolul Ploiești se va deplasa la Slobozia, pentru meciul cu Unirea Slobozia. 

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentAccident în Ploiești. Două persoane au fost rănite
Articolul următorOxid de etilenă peste limite legale, în suplimente alimentare, vândute în Prahova și Ilfov