Un tânăr de 26 de ani, dar și alți patru complici ai acestuia, cercetați în alte dosare, au fost arestați preventiv vineri în dosarul de tâlhărie calificată deschis de polițiști în urma unei spargeri la o casă de amanet din centrul Ploieștiului.

Autorul a fost prins în doar șase ore, anunță IPJ Prahova.

Surse judiciare au declarate pentru Observatorul Prahovean că autorul tâlhăriei de miercuri de la casa de amanet din centrul municipiului era monitorizați și în alte dosar de furt.

Comunicatul IPJ Prahova

„La data de 10 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au fost sesizați de către angajații unei societăți cu privire la faptul că o persoană necunoscută, mascată, ar fi pătruns în incinta unității și ar fi sustras mai multe bijuterii din aur, prin amenințarea angajatelor, cu un obiect tăietor-înțepător, ulterior fugind într-o direcție necunoscută.

La fața locului s-au deplasat echipe complexe formate din polițiștii prahoveni care în numai 6 ore au identificat persoana bănuită de comiterea faptei și au procedat la conducerea acesteia la sediul poliției, în vederea audierii.

Tânărul în vârstă de 26 de ani ar fi reușit să sustragă 2 kg de bijuterii din aur, cu o valoare de aproximativ 290.000 de lei. 90% din cantitate fiind deja recuperată de polițiști.

În timpul cercetărilor efectuate de către polițiștii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuință Prahova s-a stabilit faptul că acesta acționa împreună cu alte 4 persoane, la comiterea de furturi calificate din cadrul mai multor societăți comerciale.

În cauză, față de cele 5 persoane s-a luat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.”

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentMinisterul Sănătății a anunțat procedura de efectuare a testării rapide antigen din salivă a elevilor
Articolul următorDouă cartiere din Ploieşti rămân luni fără căldură şi apă caldă