Consiliul Judeţean Prahova a finalizat şi recepţionat lucrările pentru reconfigurarea accesului rutier în zona de nord a municipiului Ploieşti, la ieşirea prin cartierul Albert spre Valea Prahovei.

Accesul maşinilor de mare tonaj din DN 1 spre DN 1B şi viceversa se va face, mai nou, exclusiv pe DJ 236, drumul judeţean care trece prin spatele Metro şi Carrefour. Asta înseamnă că, în teorie cel puţin, şoferii de utilaje grele care trec dincolo de sensul giratoriu din faţa Metro riscă sancţiuni contravenţionale.

Măsura era pregătită de mai multă vreme, de altfel asta fiind şi principala menire când a fost creat Drumul Judeţean 236, cea de fluidizare a traficului, de evitare a aşa-ziselor “puncte de conflict” şi de uşurare a accesului rutier, în special pentru traficul greu, dinspre DN 1 spre Valea Teleajenului. Drumul, care supratraversează DN 1, a fost construit în mandatul trecut, din fonduri europene, iar în acest mandat au avut loc lucrările pentru instalarea consolelor şi indicatoarelor rutiere de deviere a traficului de marfă. Recepţia a avut loc în această săptămână, a anunţat Consiliul Judeţean Prahova.

“Această măsură a fost luată ca urmare a creșterii traficului rutier din ultimii ani, pe tronsonul cuprins între intersecția cu DN 1 (zona stației de carburanți Petrom-Hypermarket Metro Ploiești) și intersecția cu DN1 A (zona stației de carburanți Rompetrol – Blejoi), ceea ce a dus la blocaje sau chiar la producerea unor evenimente rutiere. Luând seama de această situație, administrația județeană a dorit decongestionarea și desfășurarea în siguranța a circulației în zona menționată, prin devierea traficului greu pe drumul județean DJ 236 (special realizat în acest scop). Lucrările au fost semnalizate corespunzător cu panouri de orientare, montate pe ambele sensuri. Având în vedere că siguranța rutieră și menținerea în stare de viabilitate a drumurilor, sunt priorități ale Consiliului Județean Prahova, acest proiect vine în sprijinul prahovenilor, dar și al celor aflați în tranzit în zona menționată”, a anunţat Consiliul Judeţean Prahova, într-un comunicat de presă.

Articolul precedentFOTO | După ploaie, străzile din Ploiești par că au fost spălate cu dero FOTO
Articolul următorICCJ a decis excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.