UPDATE. Salvamontiștii au găsit și cel de-al doilea cadavru. Este vorba tot despre un bărbat, care era mai jos de locul unde a fost găsit primul, acoperit cu zăpadă. Stratul de zăpadă are jumătate de metru în zonă. Salvamontiștii se pregătesc să coboare cele două trupuri neînsuflețite.

ȘTIRE INIȚIALĂ! Tragedie pe un traseu din Masivul Bucegi! Un bărbat a murit, duminică, după ce a fost surprins de o avalanşă! Trupul său a fost descoperit de mai mulţi turişti care au încercat să-l resusciteze, însă fără succes.

Salvamontiştii au constatat că pe acel traseu există două urme de paşi de om, prin urmare nu exclud posibilitatea unei a doua victime.

”99 la sută, sub zăpadă se mai află o persoană, dar asta vom afla cu siguranţă luni dimineaţă când vom relua căutările. Pe timpul nopţii este periculos. O echipă de salvamontişti, care a rămas la cabana Vârful Omu va acţiona de sus, iar o altă echipă va interveni de la bază”, a declarat Claudiu Vasilescu, salvamontist din Buşteni pentru adevarul.ro

Conform sursei citate, echipa de salvatori montani a decis să renunţe duminică seară la acţiune, dat fiind întunericul şi zona extrem de periculoasă. Gheorghe Haiduc, şef Salvamont Buşteni a mai declarat pentru ”Adevărul” că zona unde se află cadavrul bărbatului a fost marcată, iar luni dimineaţă salvamontiştii vor urca din nou pe munte pentru a relua operaţiunea.

”Pericolul unei avalanşe există pe munte încă de la prima ninsoare. Acum sunt plăci de zăpadă desprinse. Eu nu pot să-mi asum riscul şi să duc oamenii acolo acum. Ne întoarcem mânie”, a declarat Gheorghe Haiduc.

Zona unde s-a produs avalanşa este situată la peste 2200 de metri altitudine, iar în acea zonă stratul de zăpadă depăşeşte 20 de centimetri. Toate traseele de mare altitudine din Bucegi au fost închise încă din luna noiembrie.

Articolul precedentBărbat decedat într-un incendiu la Dumbrăvești, în Prahova
Articolul următorA lovit cu mașina un biciclist și a fugit. Șoferul era băut și conducea fără permis