Tribunalul Prahova a răspuns, joi după-amiază, solicitarea procurorilor DIICOT Ploiești, privind luarea măsurii arestării preventive față de trei persoane anchetate în dosarul privind ecologizarea batalului 18 de la Rafinăria Vega – Ploiești. Cei trei – doi angajați ai Rompetrol și directorul companiei Ecomaster – au fost plasați în arest la domiciliu.

Hotărârea pronunțată de Tribunalul Prahova stabilește că măsura preventivă este valabilă până la 24 decembrie, inclusive, dar ea nu este definitivă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești, au efectuat miercuri trei percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța și Prahova și a municipiului București.

“În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2018, mai multe persoane, printre care și trei angajați în cadrul S.C Rompetrol Rafinare S.A, au constituit un grup infracțional organizat cu scopul de a înșela atât Statul Român, reprezentat de Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, în calitate de beneficiar al 44,69% din acțiunile Rompetrol Rafinare, cât și pe ceilalți acționari ai companiei sus amintite. În urma investigațiilor efectuate s-a reținut faptul că, prin declarații false depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, membrii grupului infracțional organizat au creat aparența că Batalul nr. 18 din cadrul Rafinăriei Vega Ploiești a fost ecologizat în totalitate, extrăgându-se atât gudron acid, cât și sol contaminat, în condițiile în care, în respectivul batal, gudronul acid fusese deja extras, operațiunea respectivă de extragere fiind finalizată în cursul anului 2009”, au precizat anchetatorii.

Răspunsul KMG International

Într-un punct de vedere transmis după percheziții, reprezentanții KMG International spun că au “luat act cu surprindere de acțiunea DIICOT Ploiești, privind proiectul de ecologizare a batalelor istorice de la rafinăria Vega Ploiești, parte a companiei Rompetrol Rafinare”. “Menționăm că Rompetrol Rafinare a răspuns imediat solicitării de informații a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești și, ca de fiecare dată, a cooperat cu autoritățile judiciare și a furnizat toate documentele și informațiile necesare soluționării investigației.  Până în acest moment, niciunul din angajații Rompetrol Rafinare nu a fost citat anterior pentru a furniza detalii suplimentare privind derularea acestui proiect”, se mai arată în comunicatul KMG International.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentÎncepe prima etapă de selectare a voucherelor din aplicaţia dedicată Programului ”Rabla pentru Electrocasnice”
Articolul următorBilanț coronavirus 26 noiembrie: 1.958 cazuri noi și 160 de decese dintre care 45 anterioare