Consiliul Județean Prahova va lua act, în ședința ordinară din 19 aprilie, de încetarea de drept, ca urmare a stabilirii stării de incompatibilitate, a mandatului de consilier județean al lui Ion Ionică și declararea vacantării locului de consilier județean respectiv, potrivit unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul oficial al instituției.

“Agenția Națională de Integritate, cu adresa nr. 9082/G/II/27.03.2019, înregistrată la Consiliul județean Prahova la nr. Sp/42/02.04.2019, a transmis Raportul de evaluare nr. 22549/G/II/27.05.2016, rămas definitiv, prin care s-a stabilit starea de incompatibilitate a domnului consilier județean Ionică Ion. În conformitate cu prevederile art. 9 alin 2 lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, calitatea de consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate. La art. 12 alin. 1 din același statut se prevede că, în toate situațiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestuia, consiliul județean adoptă, în prima ședință ordinară, o hotărâre prin care se ia act de situația apărută și se declară vacant locul consilierului în cauză”, se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre.

În mai 2016, ANI a anunțat că Ion Ionică, “în perioada exercitării mandatului de consilier județean, S.C. MILARASI S.R.L. (societate comercială în cadrul căreia a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator), respectiv S.C. TRANSPORT CĂLĂTORI EXPRESS S.A. (societate comercială în cadrul căreia a deținut funcția de administrator), au încheiat contracte comerciale de prestări servicii (achiziții directe de servicii în baza unor facturi) cu Consiliul Județean Prahova, Direcția Județeană de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene Prahova, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap – Mislea, Centrul Județean de Cultură Prahova, Compania de Servicii Publice și Energii Regenerabile Prahova S.A. și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova, încălcând astfel dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. În baza acestor contracte, societățile comerciale menționate mai sus au încasat suma totală de 2.090,02 lei”.

Consilierul a depus o contestație, care a fost respinsă pe fond de Curtea de Apel Ploiești și prin hotărâre definitivă de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a menținut hotărârea instanței inferioare prin respingerea “ca nefondat” a recursului formulat de consilierul județean Ion Ionică.

Ion Ionică este consilier județean din partea PSD, membru al Comisiei pentru servicii publice, comerț, turism și agrement.

Articolul precedentSinucidere la Ploiești! Femeie, decedată după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc
Articolul următorUn consilier județean PSD a demisionat din funcție!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.