Ministrul Educației a anunțat că în unitățile de învățământ au fost distribuite un milion de măști de protecție.

“Aș fi preferat să existe teste în școli. Am cerut de mult timp să existe teste în școli. Am fost informați însă de IGSU că din cauza unei contestații, procedura de achiziție a fost blocată. Noi cerem în continuare să fie teste în școli. Am cerut de asemenea și să existe măști de protecție în școli, iar astăzi (duminică – n.r.) au fost distribuite în școlile din România 1 milion de măști pentru debutul săptămânii viitoare. Urmează alte aprovizionări”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seară.

Ministrul a subliniat că, în prima săptămână după sărbători, din 1,5 milioane de teste, câte au fost folosite, există deja 73 de cazuri confirmate inclusiv prin teste PCR, în condițiile în care, în primele două săptămâni de testare a elevilor, doar 111 rezultate au fost confirmate. “Deci, aproape la fel de multe, dintr-un milion și jumătate, cât am avut din 13 milioane acum două săptămâni. Asta înseamnă că responsabilitatea este din ce în ce mai pronunțată. Nu atât cât trebuie, dar este mai bine din perspectiva numărul de teste care sunt confirmate PCR”, a punctat Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, rata de vaccinare în rândul elevilor a ajuns la aproape 40 la sută, iar în rândul personalului la 70%, existând peste 2.000 de școli în care toți angajații au fost imunizați.

Ministrul a reluat apelul către părinți, „de a nu îşi trimite copiii la şcoală dacă au cele mai mici simptome specifice”. Respectarea regulilor de protecţie sanitară este esenţială în şcoli, purtarea măştii de protecţie”, a mai explicat Cîmpeanu.

Articolul precedentVIDEO George Simion anunță că va duce AUR la guvernare, în 2024: “Putem avea și un candidat în turul 2 cu șanse la președinție”
Articolul următorSute de radare fixe vor fi montate pe drumurile din România. Unele dintre ele vor fi instalate pe DN 1