Un producător de vin s-a racordat ilegal la canalizarea din Ceptura și a deversat deșeuri care au ajuns în stația de epurare a comunei. Administratorul rețelei, Hidro Prahova, a sesizat Apele Române și Garda de Mediu.

Comunicatul Hidro Prahova

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a sesizat Administrația Națională Apele Romane – SGA Prahova și Garda Națională de Mediu din Prahova cu privire la deversarea de ape neconforme în rețeaua de canalizare din comuna Ceptura, fapt de natură a produce poluarea rețelei publice de canalizare și a Stației de epurare din comuna Ceptura.

În data de 3 martie 2021, potrivit unei note de constatare întocmite de reprezentanți ai societății HIDRO PRAHOVA SA și Poliția Locală din comuna Ceptura, pe canalul colector din zona amonte față de gura de evacuare a Stației de epurare Ceptura, au fost depistate deșeuri rezultate din fabricarea vinului, puternic mirositoare, de culoare roșie-mov.

Acestea au fost deversate în rețeaua de canalizare prin intermediul unui racord ilegal, provocând grave deficiențe în funcționarea Stației de epurare Ceptura.

Sursa poluării a fost identificată ca fiind unul dintre producătorii de vinuri din zonă. Numele acestuia și probele privind deversarea ilegală au fost comunicate autorităților, conform procedurilor în vigoare și legislației aplicabile. Față de această situație, societatea HIDRO PRAHOVA SA a solicitat instituțiilor competente ale statului să intervină pentru a opri acțiunea de poluare a canalului.

HIDRO PRAHOVA a înștiințat atât autoritățile locale, autoritățile cu competențe în problematica de mediu, cât și agenții economici care își desfășoară activitatea în localitatea Ceptura cu privire la faptul că Stația de epurare se află în revizie tehnică în perioada 25.02.2021 – 25.03.2021. Conform prevederilor contractuale, apele uzate evacuate de agenții economici trebuie să respecte limitele maxim admise prin legislația în vigoare.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentBilanț coronavirus: 4.271 de cazuri noi și 98 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorIa pastila SRS. Avocatul Poporului trece la UDMR. Asta e aur pentru AUR