În luna noiembrie 2020, în urma unui schimb operativ de informații cu Departamentul pentru Siguranță Națională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei S.U.A. din Austria, polițiștii Direcției de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

Astfel, bărbatul bănuit, aflându-se pe teritoriul României, ar fi încercat să procure ricină, substanță calificată ca armă chimică potrivit Listei prevăzute la Anexa 1 din Legea nr. 56/1997, cu scopul de a-și ucide o rudă.

În acest sens, bărbatul ar fi accesat rețeaua DarkWeb și ar fi solicitat aproximativ 28 de grame de ricină.

Cel în cauză ar fi determinat o altă persoană să ridice coletul, fără ca aceasta să cunoască conținutul real al pachetului.

Față de bărbatul bănuit, a fost dispusă măsura reținerii și ulterior a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

La data de 21 aprilie 2021, în cauză a fost emis rechizitoriu, bărbatul fiind trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice, fiind dispusă măsură asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile ale acestuia.

 

Articolul precedent2.200 posturi în plus, în învățământul preuniversitar, inclusiv pentru preluarea creșelor și masa caldă în școli
Articolul următorCum știi dacă ai sau nu un preț plafonat la factura de energie electrică? Cât plătești în cazul în care consumul este mai mare