Viceprimarul comunei prahovene Lapoș, Viorel Barbu, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Inspectorii ANI fac referire la o funcție deținută de acesta în paralel cu cea din administrația locală.

“În perioada 15 decembrie 2016 – 10 iunie 2017 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Lapoș, județul Prahova, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, aplicabile până la data 10 iunie 2017”, a anunțat ANI, menționând că acesta a depus un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, la dosarul de evaluare.

Art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 stabilește că „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice; […]”;

Articolul precedentCe spune MAE despre ploieșteanul dispărut la Istanbul
Articolul următorTrafic blocat pe DJ 102 L, la Măgurele din cauza unui accident
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.