Viceprimarul Cristian Ganea, președintele PSD Ploiești, reacționează dur în problema contractului cu Veolia pentru furnizarea energiei termice și a apei calde. Într-un comunicat de presă, Ganea îl acuză pe primarul liberal Adrian Dobre de “dispreț față de ploieșteni”.

Publicăm integral comunicatul semnat de viceprimarul Cristian Ganea:

Primarul Dobre Adrian  îi lasă pe ploieșteni fără apă caldă și fără căldură!


Ce s-a întâmplat în ședința de luni a Consiliului Local Ploiești depășește orice imaginație și trage un serios semnal de alarmă asupra capacității primarului liberal Dobre Adrian de a conduce responsabil Ploieștiul.

Deși știa de mai bine de doi ani că va expira contractul cu operatorul Veolia, a preferat, în stilul caracteristic, să nu faca nimic, sperând că alții vor rezolva problema. Pe ultima sută de metri, edilul a încercat să bage sub nasul consilierilor locali un proiect de hotârâre, așa zis salvator, în realitate doar o nouă minciună a liberalului Dobre.

           Consilierii s-au trezit în față cu un proiect prin care trebuia să înființeze o asociație împreună cu Consiliul Județean Prahova, denumită în mod pompos „Confort” ! Acest proiect era, în realitate, o declarație de principiu în vederea asocierii, fără nimic concret și fără a fi prezentate nici macar documentele de constituire. Nu poți iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local al cărui singur argument este acela că….de la 1 mai 2019 expiră contractul cu operatorul…Nu tu argumente financiare, nu tu alternative sau vreo altă motivare reală…doar un simplu text, realizat într-un dispreț iresponsabil față de ploieșteni.

Acest proiect ar fi fost o ocazie excelentă pentru ca Adrian Dobre să facă public Studiul realizat în decembrie anul trecut, plătit cu bani grei de municipalitate, în care experții au prezentat mai multe propuneri pentru asigurarea serviciilor de termie în municipiul Ploiești. Dar primarul continuă  să îl țină la sertar, din motive numai de el știute.

            Împreună cu colegii mei, consilierii social democrați, considerăm că, având în vedere termenul extrem de apropiat pentru expirarea contractului cu opereratorul, trebuie luate măsuri urgente. În acest moment, îi cer primarului Dobre să ia măsuri concrete pentru continuarea asigurării furnizării apei calde și a energiei termice către ploieștenii, plătitori de taxe și impozite.

           A venit momentul ca primarul Adrian Dobre să se trezească la realitate și să acționeze exclusiv în beneficiul ploieștenilor și nu să încerce să câștige capital electoral dintr-o problemă pe care nu a reușit să o gestioneze eficient.

Iar dacă nu poate și are bărbăția să o recunoască, să își dea demisia pe motive de necorespundere profesională. Așa și-ar mai spăla din păcatele acumulate în mandatul său, nu puține la număr.

Viceprimar Cristian Ganea,
Pre
ședinte PSD Ploiești
19 martie 2019

Articolul precedentVIDEO Percheziții la hoții de buzunare din Prahova
Articolul următorPercheziții în Prahova la mai multe firme care produc și comercializează dezinfectanți
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.