Prezent la Ploiești pentru a discuta cu membrii filialei prahovene PRO România, Victor Ponta a vorbit în urmă cu puțin timp despre sistemul de justiție. 
Ponta a precizat că nu trebuie să distrugi o instituție anticorupţie pentru că au existat câțiva procurori care au comis abuzuri, acesta făcând referire la procurorii din cadrul DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu.

”Abuzuri există în fiecare sistem. Sunt părți rele pe care trebuie să le vindeci. În sănătate probabil există medici răi, în învățământ, profesori răi! Nu distrugi sistemul! Nu închizi toate școlile pentru că doi profesori sunt răi, nu închizi toate spitalele  pentru că trei medici greșesc. Nu distrugi ideea de instituție anticorupţie pentru că Onea, Portocală și ceilalți într-adevăr au comis abuzuri. Îi sancționezi drastic pe respectivii, nu au pățit nimic deocamdată, după care lași sistemul să funcționeze pentru că în 2019 este cea mai gravă corupție din 1995 încoace. Spre deosebire de corupția care înainte funcționa cu geanta cu bani, cu plicul,cu contractul, acum se fură cu ordonanța de urgență, cu Hotărârea de Guvern și cu decizii ale miniștrilor. Vă dau un singur exemplu:s-a dat Ordonanța 114, s-a spus că se plafonează prețul gazelor din intern.Știți cine beneficiază? Firma InterAgro din Teleorman ”, a declarat Victor Ponta.

Vezi declarația integrală în materialul video de mai jos.

Articolul precedentVictor Ponta, despre proiectul ”autostrada Comarnic-Brașov”: Traian Băsescu a folosit DNA pentru ca acest proiect să eșueze
Articolul următorVIDEO Ponta susține că Liviu Dragnea a fost protejat de Kovesi