Nouă persoane au fost aduse la audieri în urma scandalului din secția de votare din comuna Provița de Jos, acolo unde sâmbătă seară un bărbat a fost împușcat de un polițist.

 

Polițistul are 23 de ani vechime în sistem și era în serviciul de pază la secția de votare din satul Drăgăneasa, unde erau sigilate materialele electorale. Un bărbat aflat în stare de ebrietate a vrut să voteze, dar polițistul i-a explicat că votul începe duminică și i-a solicitat să plece. După scurt timp, acesta s-a întors însoțit de mai multe persoane, alături de care a făcut scandal. Polițistul a fost atacat cu o sticlă care i-a trecut razant pe lângă frunte. Pentru a calma spiritele, omul  legii a făcut uz de armă, iar unul dintre scandalagii a fost împușcat.

 

Bărbatul împușcat și cel care a fost reținut sunt urmăriți penal pentru ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice și atac asupra secției de vot, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne.

 

„În legătură cu incidentul de aseară din județul Prahova, precizez că mai multe persoane, aflate în stare de ebrietate, au intrat în curtea grădiniței din localitatea Drăgăneasa, unde este amplasată secția de votare, și au manifestat acte de violență împotriva polițistului aflat în serviciul de pază”, a anunțat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

 

Vă reamintim faptul că  un grup de persoane aflate în stare de ebrietate, au intrat în sâmbătă noapte în curtea  Secția de votare  nr. 523 cu gândul să voteze.
Bărbaţii erau extrem de violenţi şi au aruncat cu o sticlă de votcă in agentul șef principal de poliție aflat in serviciul de paza. Unul dintre beţivi l-a atacat fizic pe poliţist.
În timpul altercaţiei, poliţistul a folosit armamentul din dotare, iar agresorul, un tânăr în vârstă de 30 ani, a fost rănit la ambele picioare.

Bărbatul care a fost împușcat este internat acum sub pază la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Iată imagini cu momentul în care bărbatul a fost împuscat de polițist:

Articolul precedentSecția de votare din Prahova unde o persoană a fost împuscată, păzită intens de polițiști
Articolul următorIncident la o secție de votare din Prahova! Un bătrân de 84 ani s-a ales cu cranio facial! Asta nu l-a împiedicat să voteze