Cum știi dacă riști să te infectezi cu virusul SARS-CoV-2? Este întrebarea la care s-a gândit o echipă de medici din Timișoara când a realizat, în premieră națională, un chestionar online. Acesta nu face altceva decât să evalueze riscul de a contracta noul coronavirus. Cei care decid să completeze formularul pot afla ce anume îi face vulnerabili, relatează Realitatea PLUS.

Ca în cazul oricărui formular online, mai întâi se completează prenumele, numele, vârsta trebuie selectată, iar apoi se apasă butonul “Trimite”.

Chestionarul a fost gândit de echipa Spitalului Victor Babeș din Timișoara împreună cu o fundație din domeniul medical, sub coordonarea doctorului Virgil Musta. Datele colectate astfel vor fi folosite pentru un studiu privind evoluția pandemiei. Formularul poate fi completat în circa patru minute.

“În primul rând, am vrut să atragem atenția că fiecare din noi avem un risc de a face COVID în situația în care această infecție este în comunitate. Încercăm să creștem capacitatea noastră de prevenție, pe de o parte, pe de altă parte, pentru noi, experții, constituie o modalitate prin care putem face analiza asupra factorilor de risc. (…)

Se completează niște întrebări obligatorii referitoare la eventuali membrii de familie internați cu coronavirus. Contactul cu persoane depistate cu această infecție”, a declarat, într-o intervenție telefonică, Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara.

După trimiterea chestionarului, informațiile sunt analizate în câteva secunde, iar răspunsul, dar și recomandările sunt trimise pe adresa de e-mail a celui care l-a completat. Analiza rapidă permite, totodată, stabilirea unui punctaj, care indică riscul de contagiune și chiar pericolul unei evoluții negative în caz de infectare cu noul coronavirus.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 53. Nici jandarmii nu mai sunt ce-au fost
Articolul următorVIDEO 18:00 Noi dezvăluiri ale procurorului “Portocală”. Cum își “turna” Cosma Jr. adversarii