Prahovenii și nu numai pot încărca începând de marți, gratuit, mașinile cu propulsie electrică sau hibrid, la cele două prize instalate în parcarea Consiliului Județean Prahova.

Stația cu încărcare rapidă pentru vehiculele electrie a fost pusă în funcțiune o staţie marți, în parcarea de la intrarea B a Palatului Administrativ, . Aceasta poate alimenta două vehicule electrice simultan și în funcţie de autoturism.

Totodată, staţia poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute, folosind alimentarea prin curent continuu, în timp ce pentru cealaltă linie de curent alternativ, durata medie este de 3 ore.


Staţia a fost donată Consiliului Județean Prahova de ,,Ducati Energie România”, firmă ce activează în Parcul Industrial Ploiești. Stația de încărcare va funcționa în regim gratuit pentru toți posesorii de mașini electrice sau hibrid.


Având în vedere că administrația județeană promovează o dezvoltare durabilă, prin care este încurajată protecția mediului, recent a fost achiziționat prin ,,Programul Rabla Plus” și un vehicul electric.


Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a precizat că este important să dezvoltăm proiecte din domeniul ,,energiei verzi”, deoarece acestea sunt o opțiune viabilă pentru reducerea poluării și protecția mediului.

Articolul precedentPercheziții în Câmpina la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat
Articolul următorDeputatul Răzvan Prișcă: Viorica Dăncilă să ne explice cum îndeplinim ținta de deficit de 3%, când noi eram la 2,8% în septembrie