Violențele pe terenul de fotbal nu mai sunt tolerate în niciun fel de Comisia de Disciplină a AJF Prahova.

După Brădetul Ștefești și Unirea Cocorăștii Colț, Comisia de Disciplină a decis și excluderea echipei Stejarul Goruna Cocorastii Mislii din Liga B Prahova-Seria Sud, editia 2018-2019. În plus, echipa a primit și o amendă  1000 lei.

Nu este singura sancțiune primită de cei de la Cocorăștii Misli. Maftei Florin, antrenorul echipei, a fost sancționat cu excluderea din activitatea competitională sau fotbalistică, în general, fiindu-i interzis definitiv să participe la jocuri oficiale sau amicale, sau să dețină orice funcție în cadrul unei structuri sportive afiliată la AJF Prahova. În plus, Maftei a primit și o amendă de 3000 de lei!

Evenimentele sancționate de AJF Prahova au avut loc, în Sâmbăta Mare, la meciul  CS Cornu 2 – Stejarul Goruna, meci întrerupt în prima repriză, după ce arbitrul divizionar B – Mihai Amorăriţei – a fost lovit de antrenorul Florin Maftei.

Antrenorul s-a ales și cu o plângere penală din partea arbitrului, iar lucrurile sunt mult mai complicate. Maftei este în perioada de „eliberare condiţionată” din februarie 2017.

Prin decizia Judecătoriei Ploiești a fost întreruptă o executare a unei pedepse privative de libertate de 7 ani, luată de tribunalul Buftea, cel în cauză riscând acum să revină după gratii dintr-un motiv stupid – în urma unui scandal provocat la un meci de fotbal!

Este de neînțeles cum asemenea violențe extreme au loc pe sau în jurul terenurilor de fotbal, având în vedere că toate competițiile organizate de AJF Prahova sunt unele destinate amatorilor, care ar trebui să vină la meciuri pentru bucuria de a face mișcare în mod organizat.

Pe lista echipelor recunoscute pentru episoadele violente la meciurile din Prahova mai sunt și echipele de la Dumbrava, Lacul Turcului, Sângeru sau Dârvari, și mai mult ca sigur că vom asista și la alte excluderi din competițiile AJF Prahova, Cătălin Popescu, șeful Comisiei de Disiciplină, fiind decis să nu mai tolereze niciun fel de violențe în fotbalul prahovean.

Articolul precedentAccuWeather, prognoză de tornadă în Ploiești și Bucureşti. Explicaţiile din spatele acestui anunţ în premieră
Articolul următorPrahova, sub COD GALBEN de vreme rea! Ce măsuri a luat ISU Prahova
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.