Zece tineri din cadrul TLDE au fost propuși pentru a ocupa un loc pe lista ALDE la alegerile europarlamentare care vor avea loc în data de 26 mai anul acesta. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, de președintele Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților, Claudiu Daniel Catană, la Sinaia, în cadrul “Școlii politice de iarnă” TLDE.

”Procesul de depunere al candidaturilor în ALDE s-a terminat săptămâna trecută. Noi, ca organizație de tineret, am avut o selecție internă pe care am înaintat-o mai departe Comisiei de Selectare a Candidaților ALDE pentru alegerile europarlamentare și am propus un număr de zece tineri care au experiență politică și profesională destul de bună”, a declarat Claudiu Catană, președintele TLDE.

Pe tema alegerilor din vară pentru Parlamentul European a vorbit și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, liderul liberalilor și democraților susținând că obiectivul său este ca partidul să obţină 15% din numărul total de voturi.

”Noi trebuie să ne fixăm un obiectiv de 15%, lucru care ar însemna cel puțin 5 mandate în Parlamentul European, ceea ce ar însemna o forță și în parlament și în grupul ALDE, în care suntem membri. Vreau să avem oameni capabili și vocali. Acesta este obiectivul pe care mi-l fixez și vi-l fixez”, le-a transmis Tăriceanu membrilor TLDE prezenți, liderul ALDE ținând să precizeze și faptul că ”vreau să avem cât mai mulți tineri, dar ei trebuie să înțeleagă faptul că avem nevoie să îmbinăm îndrăzneala tinereții și curajul cu înțelepciunea și experiența. Tinerețea nu este un atu, mai ales că eu îmi doresc să fie oameni care să aibă curajul să susțină interesele României”.

Legat de posibilitatea unor candidaturi pe liste comune PSD-ALDE, Tăriceanu a susținut că suma rezultatelor celor două partide nu va fi mai bună decât cea a rezultatelor luate separat.

”Dacă mergem pe o listă comună, suma rezultatelor noastre nu va fi mai bună decât dacă vom însuma rezultatele luate separat. Am avea și o problemă de alcătuire a listelor pe care nu știu cum am putea să o soluționăm, dar, sigur, astea fac obiectul unor negocieri. Noi contăm pe cinci mandate…o listă comună… nu știu cum am putea avea cinci mandate pe locuri eligibile”, a mai precizat Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

Declarațiile celor două politici de conducere puteți urmări în materialele video de mai jos:

Articolul precedentVIDEO Tăriceanu, atac la Teodorovici: Este o diferenţă de abordare şi de viziune între noi
Articolul următorAtenție, șoferi! Cad pietre pe DN1! Se circulă greu în zona localității Bușteni!