Astăzi, membrii Clubului Rotary Ploiești au plantat 2000 de puieți de salcâm.

Acțiunea face parte din amplul proiect de creare a unei perdele forestiere de protecție a aerului pe Centura de Est a orașului.

Cu plantarea de astăzi, numărul puieților plantați în cadrul proiectului a depășit 30.000.

Este al optulea an consecutiv în care voluntarii Rotary alături de cei ai companiei Lukoil au participat la cel mai ambițios proiect de mediu din județ pentru a da un exemplu de implicare în comunitate. 

Din cauza circumstanțelor speciale în care a avut loc acțiunea anul acesta, printre voluntari nu s-au mai aflat și sutele de elevi din școli și licee din oraș care au răspuns mereu cu entuziam invitației rotarienilor ploieșteni de a participa la plantarea puieților.  

Chiar și așa, însă, cu speranța că la anul tot ce ține de pandemia de COVID 19 va fi doar o amintire,Clubul Rotary Ploiești a reușit să parcurgă cu succes o nouă etapă din acest program multianual, în cadrul căruia nouă hectare de teren de lângă fosta groapă de gunoi a Ploieștiului sunt transformate într- o veritabilă pădure menită să asigure un aer mai bun locuitorilor municipiului. 

Partenerii rotarienilor ploieșteni în acest proiect sunt Rafinăria Petrotel Lukoil, Primăria Ploiești și Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA – Direcția Silvică Prahova- se precizeaza intr- un comunicat de presa emis de Clubul Rotary Ploiesti .

                    

Sursa: Realitatea de Prahova