Mai multe unităţi de învăţământ din Ploieşti funcţionează de ani buni fără să deţină autorizaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, scrie Telegrama.ro

Pentru unele dintre imobilele de aici nici măcar nu au fost depuse decomentaţii de către Primărie sau documentaţiile au fost respinse, arată o situaţie prezentată de ISU Prahova la solicitarea “Telegrama”.

Cea mai cunoscută unitate de învăţământ de pe această listă este Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”.

Lista transmisă de ISU cuprinde 12 clădiri aparţinând şcolilor, liceelor şi grădiniţelor din Ploieşti, fie că vorbim despre unităţile în care se desfăşoară cursurile, fie săli de sport sau internate.

În jumătate dintre cazuri, ISU arată că Primăria nici măcar nu a depus documentaţia pentru autorizare. Este vorba despre corpul A de clădire de la C.N. “Mihai Viteazul”, internatul de la Colegiul “Jean Monnet”, sala de sport de la Şcoala Gimnazială “Grigore Mosil”, sala de sport de la Şcoala “Nicolae Bălcescu”, sala de sport de la Şcoala “Mihai Eminescu” şi clădirea Şcolii Gimnaziale “Nicolae Simache”.

Într-un alt caz, la Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza”, documentaţia de autorizare pentru sala de sport a fost respinsă de inspectorii ISU Prahova.

Celelalte cinci unităţi de învăţământ de pe această listă funcţionează fără autorizaţie ISU, în baza unor avize primite în 2017 sau 2018. Astfel, pe listă apar corpul C1 de la Liceul Tehnologic de Transporturi, Şcoala “I.A. Bassarabescu”, Grădiniţa “Crai Nou”, toate cu avize din 2017, respectiv Şcoala Gimnazială “Sf. Vasile” şi corpul A de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 28, ambele cu avize de anul trecut.

Articolul precedentCum a vrut o şoferiţă din Prahova să scape de amendă
Articolul următorCopil lovit de o mașină la Chitorani
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.