Ministerul Sănătății a anunțat confirmarea a 91 de noi infectări cu tulpina Omicron a virusului Covid, în cazul unor pacienți din Capitală și 15 județe.

“În ultimele 2 zile, Institutul Național de Boli Infecțioase  «Matei Balș» și INCDMM «Cantacuzino» au confirmat încă 91 cazuri noi de infectare cu tulpina OMICRON a virusului Sars-Cov-2.

Este vorba despre 46 de bărbați și 45 de femei cu vârste cuprinse între 0 ani și peste 80 de ani din municipiul București și județele Brașov, Mureș, Constanța, Harghita, Ilfov, Sibiu, Tulcea, Argeș, Călărași, Maramureș, Călărași, Caraș Severin, Prahova, Satu-Mare, Timișoara”, informează reprezentanții MS.

Nouă dintre aceste persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia și Portugalia, iar 40 sunt nevaccinate anti-COVID 19.

Numărul cazurilor de infectare la nivel național cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 se ridică la 183, jumătate dintre acestea fiind confirmate în ultimele 48 de ore.

Tot miercuri, la nivel național au fost raportate aproape 5.000 de noi infectări cu Covid, la nivel național, față de sub 1.500, în urmă cu doar o săptămână.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPrahova. Trei victime în accidente produse aseară în trei localități
Articolul următorBilanț coronavirus 6 ianuarie: 6.018 cazuri noi și 44 decese