Dan Barna, candidatul USR-Plus la alegerile prezidenţiale de luna viitoare,  a fost prezent luni, la Ploiești,  pentru a își face cunoscute principalele proiecte propuse în această campanile. Totodată, în cadrul unei conferințe de presă a lansat o invitaţie către Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă pentru o dezbatere publică înainte de turul I.

Barna nu a ratat să comenteze şi actuala situaţie politică, reclamând că premierul propus nu reuşeşte să închege o majoritate parlamentară, că PSD ţine în continuare frâiele, blocând intrarea pe ordinea de zi în Parlament a unor iniţiative precum “Fără penali în funcţii publice” şi că USR nu e dispus să vină cu soluţii pentru Ludovic Orban.

Întrebat USR va susţine cabinetul propus de Ludovic Orban, fie el şi minoritar, Barna a evitat un răspuns tranşant, arătând că marţi urmează să aibă o nouă întrevedere cu premierul desemnat.

“Sunt premisele unei guvernări minoritare, care foarte probabil va sta tot la mâna PSD, a lui Ponta şi a lui Tăriceanu. Parlamentul a confirmat, astăzi, că nu există o majoritate funcţională”, a declarat Barna, care i-a cerut lui Ludovic Orban, în calitatea acestuia de premier desemnat, să vină cu soluţii concrete.

“Oricât ni s-ar explica și oricâte presiuni s-ar face asupra noastră, nu este rolul USR să iasă dintr-o criză în care nu noi suntem personajele principale. Este o asumare și un rol  pe care PNL urmează să îl soluționeze”, a mai spus preşedintele Uniunii Salvaţi România.

 

Articolul precedentFOTO| Parapantistul care a fost la un pas să își piardă viața în zona vârfului Caraiman este din Ungaria
Articolul următorVIDEO| Momentul în care parapantistul din Ungaria a încercat să-și ia zborul de la Crucea Eroilor, dar a căzut în gol