Vreme deosebit de rece, vânt, ploi, iar la munte este așteptat un val de ninsori. Centrul Infotrafic a lansat, sâmbătă, un set de recomandări, având în vedere că traficul se desfășoară în condițiile unui carosabil umed. Plouă pe Autostrada A3 București – Ploiești, dar și pe DN1 Ploiești – Brașov.

Toamna s-a instalat confortabil, iar în Prahova a debutat sezonul ploilor. Centrul Infotrafic a anunțat, sâmbătă dimineață, că plouă pe principalele artere rutiere.

Precipitațiile își fac simțită prezența pe Autostrada A3 București – Ploiești, dar și pe DN1 Ploiești – Brașov.

Astfel, circulația rutieră se desfășoară în condiții de carosabil umed. Valorile de trafic sunt reduse, potrivit Centrului Infotrafic, care a lansat un set de recomandări pentru conducătorii auto.

„Având în vedere că în mai multe zone traficul se desfășoară în condițiile unui carosabil umed (de ploaie), recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudență la volan, să se asigure și să semnalizeze înainte de schimbarea direcției de deplasare, dar și să crească distanța de siguranță între vehicule.

În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate”, este recomandarea Centrului Infotrafic.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentDecizie privind condițiile în care revin la școală elevii din clase cu cazuri Covid
Articolul următorUn șofer și-a pierdut viața în urma unui accident, în Ploiești