Alte trei decese cauzate de gripă au fost confirmate, fiind vorba de două bătrâne din judeţele Prahova şi Giurgiu, dar şi de un băieţel de doi ani, din judeţul Covasna. Numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 82, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Reprezentanţii CNSCBT au transmis că o femeie în vârstă de 83 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal a murit luni. Aceasta este cea de a 13  victimă făcută de gripă în Prahova, județul fiind pe primul loc la nivel național în cazul mortalității din cauza acestei boli.

Tot luni a murit un băieţel de doi ani, din judeţul Covasna, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Medicii au confirmat încă un deces cauzat de gripă, la o femeie de 83 de ani din judeţul Giurgiu, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat. Şi aceasta avea condiţii medicale preexistente, dar nu era vaccinată anti-gripal, decesul având loc în 1 februarie.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 82.


Articolul precedentO femeie din Breaza a fost înjunghiată în umăr de tatăl său de 87 ani
Articolul următorNumărul victimelor gripei în Prahova a ajuns la 15! Încă doi prahoveni uciși de virus
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.