15 prahoveni au fost omorâți de gripă. La nivel național numărul victimelor a ajuns la 87, România fiind în plină epidemie de gripă.

Alte cinci decese cauzate de gripă au fost confirmate, două dintre acestea fiind ale unor prahoveni, anunță Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Reprezentanţii CNSCBT au transmis că o femeie în vârstă de 41 de ani, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute și un bărbat în vârstă de 45 de ani, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având conditii medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute au decedat pe 3 februarie.

Virusul gripal a fost confirmat si in cazul următoarelor decese: barbat in varsta de 29 de ani, din jud.Calarasi, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente si antecedente vaccinale necunoscute, femeie in varsta de 71 de ani, din mun.Bucuresti, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal și femeie in varsta de 57 de ani, din jud.Olt, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente dar nevaccinata anti-gripal

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 87!

Articolul precedentA 13 a victimă a gripei în Prahova. Numărul total al morţilor la nivel național: 82
Articolul următorPercheziții în Prahova la persoane de evaziune fiscală
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.