Adolescentul de 16 ani care a deschis focul joi în curtea liceului său dintr-o localitate din apropiere de Los Angeles, provocând moartea a doi colegi şi rănirea altor trei înainte de a încerca să se sinucidă, a murit vineri după-amiază la spital, a anunţat serviciul şerifului din comitat, relatează AFP şi Reuters.

Tânărul de 16 ani, pe nume Nathaniel Berhow, şi-a tras un glonte în cap după atacul de joi dimineaţă, când era ziua lui. El a fost transportat împreună cu victimele sale la spital, unde se afla “în stare critică”.

El a murit vineri, la puţin timp după 15.30 (23.30 GMT), au declarat serviciile şerifului din comitatul Los Angeles.

Cercetaş, un tip introvertit dar sociabil, familiarizat cu armele de foc dar fără să pară un pasionat, atacatorul a murit fără a putea fi interogat şi nu a lăsat nicio scrisoare care să permită înţelegerea actului său.

“Ştim că atacul a fost premeditat, dar nu cunoaştem detaliile sau mobilul în acest stadiu”, a declarat şeriful din comitatul Los Angeles, Alex Villanueva, în cadrul unei conferinţe de presă de dinainte de decesul adolescentului.

“Din câte ştim, el şi-a ales ţintele la întâmplare. Nu am putut stabili nicio relaţie între suspect şi victimele sale”, singurul lucru pe care îl aveau în comun fiind faptul că frecventau liceul Saugus din Santa Clarita unde s-a produs drama, a adăugat şeriful.

Nimic nu indică că în spatele atacului s-ar afla o motivaţie de ordin ideologic şi atacatorul nu părea a fi o persoană marginală şi nici nu a fost victima hărţuirii şcolare, a mai spus Villanueva.

“Avea prieteni, oamenii veneau să-l caute sau să-l lase acasă” şi “l-am văzut practicând destule activităţi sportive”, a declarat pentru Los Angeles Times un vecin al adolescentului din Santa Clarita, Jared Axen, de 33 de ani.

“Nu era genul care să vină şi să pornească o conversaţie. Era calm, rezervat, dar să fii introvertit nu este atât de rar”, a adăugat el.

Redactare G.M.

Surse: Agerpres, CNN

Articolul precedentTurneul Campionilor. Careul de ași – cu Roger Federer, dar fără Rafael Nadal și Novak Djokovic
Articolul următorCopil de cinci ani ținut luni de zile de părinți într-o cușcă pentru pisici, înainte de a fi torturat și ucis