Noi amănunte cutremurătoare ies la iveală în cazul incendiului de la depozitul ”fantomă” din cartierul Mimiu. Asta pentru că Urban ICIM este un consorțiu de firme la care ministrul pentru IMM-uri, Radu Ștefan Oprea, a fost acționar majoritar până în urmă cu patru ani, iar acum nu se ştie exact cine depozitează şi ce depozitează acolo

În timp ce pompierii lucrează în ture de peste 48 de ore, autoritățile dau din colț în colț pentru a afla cine este propietarul acelui teren și ce materiale au ars.

Conform primarului municipiului Ploieștiului, Adrian Dobre, în urma verificărilor a rezultat că acolo figurează un depozit care are autorizație pentru materiale de construcții, dar toată lumea se ferește să spună cui aparține!

Ba mai mult, cel puțin oficial, nimeni din Primărie și din instituțiile subordonate (RASP, Poliția Locală), de la Agenția pentru Protecția Mediului sau de la Garda de Mediu nu a știut de existența unui depozit de mase plastice reciclabile până când nu a luat foc și a acoperit zona de sud a orașului cu o peliculă de fum negru.

“Trebuie să vedem dacă spațiul respectiv intră în categoria unui depozit ilegal de deșeuri. Nu pot fi doar deșeuri rezultate din construcții. Poliția, împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu vor verifica dacă putem vorbi despre un depozit ilegal”, a declarat primarul Adrian Dobre în cadrul unei conferințe de presă.

Așadar, nicio autoritate publică locală nu a știut sau nu a vrut să știe, oficial, de existența acestei adevărate bombe aflate în zona de sud a Ploieștiului. Și este posibil să nu fie singura!

Însă acum, pus în fața faptului împlinit, edilul șef al orașului a fost nevoit să caute amănunte legate de această  bombă ecologică!

Astfel, a descoperit că, pentru un spațiu din zona adiacentă, a fost emisă, acum 10 ani, o autorizație de depozitare și ecologizare deșeuri periculoase. Abia acum se fac verificări asupra respectării procedurilor de depozitare și ecologizare, iar în locul în care a avut loc incendiul  figurează doar un simplu depozit de deșeuri rezultate din construcții.  Primăria Ploiești așteaptă și acum, la 24 de ore de la solicitare, datele cerute celor de la APM!

Primarul Adrian Dobre a mai anunțat că au fost făcute solicitări și către Poliția Națională pentru anchetarea cazului și se așteaptă răspunsuri cu privire la natura materialelor depozitate în acea hală. Deocamdată, nimeni nu a putut intra. Incendiul a fost atât de puternic încât a topit fierul din structura de rezistență, iar pompierii nu pot intra din cauza pericolului iminent de prăbușire.

Revoltător este că și în privința efectelor incendiului asupra calității aerului, datele nu sunt clare. O stație mobilă a APM a măsurat parametrii în proximitatea incendiului și, conform datelor culese, nu s-au înregistrat depășiri ale limitelor maxime. Cu toate acestea, stațiile fixe au măsurat depășiri exact la substanțele cele mai periculoase, suspensiile din aer PM10!

 

 

 

Articolul precedentȘapte autovehicule, între care o ambulanţă privată, implicate într-un accident produs pe DN 1, în Prahova
Articolul următorPrimarul Ploieștiului, Adrian Dobre: Am depus documentaţia în vederea finanţării şi achiziţionării a 11 autobuze electrice