După zilele de vacanță astăzi elevii revin în bănci, iar o dată cu ei apare și noutatea testării, mult promisă de atâta timp.

Având în vedere această situație, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut câteva precizări referitoare la modalitatea de testare a elevilor.

Așadar, acolo unde testul este realizat în școli, prin acordul părinților, testele vor fi inclusiv asamblate de personalul instituției respective, indiferent care.

„Fiecare școală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei școli. Va apela la colegi, cadre didactice, va apela la personal didactic și didactic auxiliar, personal nedidactic, și acolo unde există un rol foarte important, îi rog pe cei care sunt angajați ai Ministerului Sănătății, asistenți medicali, să se implice în acest proces. Sunt convins că se vor implica”, a declarat ministrul Educației, potrivit Alba24.ro.

În cazul în care școala nu se implică în acest proces, elevilor le vor fi trimise teste de salivă acasă, pentru o săptămână, iar întregul proces de asamblare și realizare efectivă va fi pus pe seama părinților. Dacă un copil care se testează acasă prezintă un rezultat pozitiv, întreaga școală trebuie anunțată. De asemenea, atât ministrul Educației, cât și cel al Sănătății, Alexandru Rafila, au făcut câteva videoclipuri demonstrative pentru realizarea testelor de salivă, astfel încât să funcționeze ca tutoriale atât pentru părinți, cât și pentru cadrele didactice.

Sorin Cîmpeanu a transmis un apel serios către cadrele medicale care activează în școli, cerând ca acestea să se implice serios în efectuarea testării. Totodată, s-a transmis faptul că testele efectuate în școli vor fi aruncate și depozitate corespunzător în coșuri speciale, prevăzute cu capac, pedală și sac, urmând să fie colectate și eliminate conform protocolului.

Articolul precedentTricolorul și drapelul României și UE, ridicate în Pasul Bratocea
Articolul următorÎncă un prahovean cu dosar penal pentru că a folosit un cod QR aparținând altei persoane