Meteorologii au emis luni un nou cod galben de precipitații abundente, descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină, avertizare valabilă și în Prahova.

Ca urmare a noii atenționări meteo, valabile și în Prahova, Inspectoratul pentru Situații de Urgență face apel la populație să curețe șanțurile și rigolele de scurgere.

„Recomandăm populației din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Informații despre persoane care se află în pericol sau au rămas izolate vor fi imediat anunțate prin numărul unic de urgență 112”, este apelul lansxat de ISU Prahova.

Totodată, pompierii militari recomandă ca, în situația manifestării vântului puternic, populația să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Atenționarea ANM este valabilă începând de luni, până marți, la ora 06.00. În cea mai mare parte a zonei montane, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată,. Totodată, spun meteorologii, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp (sursa ANM).

Articolul precedentFostul primar Iulian Bădescu:A plecat din lumea asta Florian Walter,omul care a adus Cupa Romaniei la Ploiesti
Articolul următorVremea rea a făcut ravagii în Prahova. Copaci căzuri, localități fără curent!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.