Se înmulțesc cazurile în care oamenii sunt atacați de urși, pe Valea Prahovei. Doar în ultimele 24 de ore au fost semnalate două incidente.

 

Se înmulțesc cazurile în care oamenii sunt atacați de urși, pe Valea Prahovei. Doar în ultimele 24 de ore au fost semnalate două incidente.

În primul caz, 5 turiști care se aflau în Masivul Bucegi, au fost fugăriți de un urs, între Vărful Omu și Gura Diham. Aceștia, cu vârste cuprinse între 15 și 25 de ani, și-au abandonat bagajele și au luat-o la fugă, nefiind răniți.

Au revenit pe traseu, însoțiți de jandarmi, și și-au găsit bagajele sfâșiate.

Nu la fel de norocos a fost un alt bărbat, în vârstă de 28 de ani. Aflat pe Valea Cerbului din Bușteni, miercuri dimineața, acesta a fost atacat de un urs, care l-a mușcat de mână. A reușit să scape cu o sperietură zdravănă, fiind transportat cu ambulanța SAJ, la Centrul de Primiri Urgențe (CPU), din Sinaia.

Nu sunt încă precizate împrejurările în care tânărul a fost atacat, însă autoritățile atrag din nou atenția turiștilor, asupra pericolului pe care îl reprezintă aceste animale.

Turiștii și localnicii sunt sfătuiți să evite deplasările pe traseele montane, dacă nu se află în grupuri mari, să nu hrănească sau să se fotografieze cu urșii, care în orice moment își pot schimba comportamentul, devenind extrem de agresivi.

 

Articolul precedentPercheziții în Prahova la persoane bănuite de evaziune fiscală!
Articolul următorPrimarul Adrian Dobre a semnat contractul pentru achiziționarea primelor 10 autobuze. Cum arată și când vor ajunge la Ploiești| FOTO&VIDEO
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.