Un nou focar de pestă porcină africană a apărut în sudul judeţului Prahova, după o pauză de 40 de zile. Apariţia acestuia a fost confirmată într-o gospodărie din comuna Olari, în care se mai înregistraseră focare şi în vară.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova s-a reunit pe 1 octombrie în ședință, pentru a aproba hotărârea privind aplicarea planului de măsuri pentru combatarea unui focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din satul Olarii Vechi, comuna Olari. Este vorba despre un nou focar confirmat după 40 de zile în care nu a mai apărut niciun focar nou, informează Prefectura Prahova.

În gospodăria în care a fost depistat focarul, inspectorii DSVSA Prahova au găsit doi porci bolnavi, iar analizele de sânge au ieșit pozitiv la pestă porcină africană. Imediat s-a procedat la uciderea în focar a celor 13 suine pe care le deținea cetățeanul și s-a făcut ucidere preventivă a încă trei suine din două gospodării învecinate, a mai transmis Prefectura.

Până în acest moment, în județul Prahova au fost confirmate 44 de focare de pestă porcină africană la porci domestici și încă 8 focare la porci mistreți, pe fonduri de vânătoare.

“Și pe această cale atragem atenția cetățenilor care cresc suine în gospodărie, să anunțe medicul veterinar din localitate îndată ce constată că animalele sunt apatice, nu mai mănâncă, beau multă apă, au febră mare, au scaune diareice și zac”, a mai transmis Prefectura Prahova

Articolul precedentMinisterul Dezvoltării anunţă că 20 de tramvaie noi vor ajunge la Ploieşti!
Articolul următorUnui polițist din Prahova i-au fost tăiate anvelopele mașinii drept răzbunare pentru că a întocmit un dosar penal!