Doar doi dintre cei peste 5000 de absolvenţi de liceu care au susținut examenul de bacalaureat în judeţul Prahova au reuşit să obțină media 10. Există licee unde nici măcar un singur candidat nu a reușit să promoveze examenul!

 

În  Prahova din totalul de 5181 de absolvenţi de liceu înscrişi la examenul de bacalaureat în această sesiune au reuşit să promoveze examenul 3255.

Numai doi candidați au reușit să obțină nota 10: Irina Elena Popescu (Colegiul Național “Mihai Viteazul” Ploiești) și Miruna Gerogiana Voinea (Colegiul Național “Nicolae Iorga” Vălenii de Munte). Ambele au studiat, în liceu, la clase de Matematică-Informatică.

În Prahova s-au înregistrat, potrivit rezultatelor inițiale, 12 medii între 9,90 și 9,99 și nu mai puțin de 188 de medii de cel puțin 9,50.

Există licee unde niciun candidat nu a reuşit să treacă cu bine de examenul de bacalaureat.

O situaţie deosebită se înregistrează la Liceul Tehnologic din comuna Sângeru, unde doar doi candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat, ambii fiind respinşi.

La Liceul Tehnologic „Teodor Diamant” din localitatea Boldeşti Scăieni un singur absolvent de liceu a reuşit să obţină diploma de bacalaureat, iar media pe care o are în urma probelor de examen este 6,08.

Situaţia este similară şi la Liceul Tehnlogic Agricol din comuna Bărcăneşti, judeţul Prahova unde de asemenea un singur candidat a trecut cu bine toate probele examenului de bacalaureat. Acesta a obţinut diploma cu media 6,51.

La Liceul Tehnologic de Transporturi din Ploieşti trei sferturi dintre absolvenţii care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au prezentat la probele acestuia, iar dintre cei care au dat examenul doar trei au reuşit să obţină diploma, cea mai bună medie fiind de 6,66,.

Situaţia este similară la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret” din Ploieşti, unde tot doar trei candidaţi au luat bacalaureatul, dar şi la Liceul Tehnologic din comuna Bălţeşti,unde trei absolvenţi a reuşit să obţină la bacalaureat medii peste 6, cu doar câteva zeci de sutimi.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina doar patru candidaţi au reuşit examenul de bacalaureat.

Rata promovabilității, la nivel de județ, este, în acest moment, de 68,74%, ușor peste media națională, de 67,7%.  443 de candidați înscriși au absentat, iar alți trei au fost eliminați, pe parcursul probelor scrise, pentru tentativă de fraudă

 

 

Articolul precedentAccident pe DN1 A, în zona localității Măneciu. O persoană a fost rănită
Articolul următorAproximativ o sută de angajați din cadrul SGU Ploiești riscă să fie concediați
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.