Aproximativ o sută de angajați din cadrul SGU Ploiești riscă să fie concediați
Aproximativ o sută de angajați din cadrul SGU Ploiești riscă să fie concediați

Aproximativ o sută de angajați din cadrul SGU Ploiești riscă să fie concediați

Aproximativ o sută de angajați din cadrul SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL, societate la care acționar majoritar este Consiliul Local Ploiești, riscă să rămână fără un loc de muncă.
Concret, Consiliul de Administrație al SGU analizează în prezent varianta de a renunța la personalul de la pază și de a contracta serviciile unei firme specializate.

Aproximativ o sută de angajați din cadrul serviciului de pază al SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL, societate la care acționar majoritar este Consiliul Local Ploiești, riscă să rămână fără un loc de muncă.

Consiliul de Administrație al societății a solicitat o analiză din partea Direcţiei Economice a SGU, care să arate dacă este sau nu mai avantajoasă externalizarea acestui serviciu.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al SGU Ploieşti, Ionuţ Creţu, a precizat că propunerea a fost transmisă către Adunarea Generală a Acţionarilor și că face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri pentru redresarea economică, printre care e inclusă şi majorarea de capital.

“Sunt mai multe propuneri transmise către Adunarea Generală a Acţionarilor, momentan nu s-a luat o decizie. În privinţa serviciului de pază, am cerut ca Direcţia Economică a SGU să realizeze un studiu de piaţă, din care să vedem dacă este mai profitabil să menţinem numericul actual sau să angajăm o firmă specializată”, ne-a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie interimar al societăţii ploieştene.

Legat de acest subiect, primarul Adrian Dobre nu a părut deranjat că aproximativ 100 de oameni riscă să rămână fără loc de muncă, în contextul în care nu vorbim de renunţarea la acest serviciu de pază, ci externalizarea lui, care implică deasemenea niște costuri .

Concret edilul șef al Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat miercuri că răspunderea este a forurilor decizionale de aici.

“Există Consiliu Local, există AGA, există CA, există management. Ei trebuie să ia o decizie. Pe mine mă interesează ca SGU să îşi facă datoria pe principalele domenii de activitate din contractul de delegare, întreţinerea spaţiilor verzi, administrarea cimitirelor şi administrarea parcărilor. Mă interesează şi eficienţa, să ştim exact pentru ce plătim bani din bugetul local către SGU, însă problemele de organigramă sunt ale conducerii”, a afirmat primarul Dobre.

Articolul precedentBacalaureat 2018, Prahova: Doar două note de 10 în tot județul!
Articolul următorScandal la Primăria Ploiești: “Autorizația de demolare a Pieței Centrale, blocată de primar”