Investiții cu fonduri europene la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Consiliul Judeţean Prahova a aprobat sumele finale aferente celor două proiecte europene depuse pentru extinderea celor două unități spitalicești.

Cele două proiecte europene se află în faza de precontractare, iar după ultima evaluare făcută la nivelul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, cei de la ADR au solicitat unele clarificări în privinţa sumelor eligibile.
Drept urmare, aleșii județeni s-au întrunit pentru a dezbate cele două proiecte de hotărâre, care cuprind sumele finale, aşa cum rezultă în urma evaluărilor. În ceea ce privește proiectul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, lucrările sunt estimate la o valoare totală de aproape 1,1 milioane de lei cu tot cu TVA, cu o cotă eligibilă de 10,7 milioane de lei. Consiliul Judeţean, titularul proiectului european, urmează să suporte în totalitate cheltuielile neeligibile, de 392.552 lei, plus o cotă din cele eligibile, în valoare de 214.015 lei.

Potrivit proiectului, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești ar urma să aibă loc lucrări de modernizare, reabilitare, extindere şi dotare a ambulatoriului integrat.

“Activitatea medicală a cabinetelor din cadrul ambulatoriului se desfășoară în spații inadecvate, subdimensionate, fapt care îngrădește desfășurarea activităților medicale. În prezent, activitatea ambulatoriului nu se desfășoară în conformitate cu cerinţele actuale cu privire la asigurarea fluxurilor de pacienţi şi personal admise. Cabinetele din ambulatoriu nu sunt dotate cu spaţii şi anexe, aşa cum este prevăzut în normele şi normativele în vigoare (Ordin 39/2008 și Normativ de Proiectare NP015-1997 privind proiectarea construcțiilor spitaliceşti, Ordinul MS 914- 26.07.2006), în sensul că nu există o zonă de așteptare și de triaj a pacienților care se prezintă în ambulator. Cabinetele medicale sunt dispuse față în față, pacienții staționând pe holurile cu o lățime mai mică de 1,50 m, îngreunând în acest fel actul medical și circulația curentă a pacienților și a personalului medical”, se arată în documentaţia care a însoţit proiectul de hotărâre votat luni de consilierii judeţeni.

În ceea ce privește Maternitatea Ploieşti, proiectul european depus vizează tot modernizarea, reabilitarea, extinderea şi dotarea ambulatoriului.
Valoarea estimată a lucrărilor este de 6.682.784 lei cu tot cu TVA, din care Consiliul Judeţean ar urma să suporte o cotă de cofinanţare de 2%, însemnând puţin peste 133.655 de lei.

Articolul precedentAproape 2.000 de persoane au luat cursuri de prim-ajutor, la Sinaia, în cadrul Caravanei SMURD
Articolul următorDoi copii legitimați la CS Berceni, campioni la Balcaniada de badminton dedicată categoriei U13 ani