Acțiune dificilă, duminică dimineață, pentru salvamontiștii din Prahova, care intervin în Bucegi pentru recuperarea trupului neînsuflețit al unei persoane, descoperit întâmplător de un turist. La acțiune participă și un echipaj cu elicopter, trimis de la București.

Persoana decedată este un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Giurgiu, a cărui dispariție nu fusese anunțată de nimeni.

“În baza unei informații primită de Salvamont România, de la un turist, privind descoperirea unui trup neînsufleţit pe una dintre văile abruptului prahovean, astăzi, salvamontiştii vor demara o acţiune terestră pentru recuperarea acestuia, acţiune care va dura cca 7-8 ore, cu parcurgerea unor zone cu risc crescut de avalanşă. În urma discuţiilor purtate de reprezentanţii Salvamont România cu conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență şi a Inspectoratului General pentru Aviație, pentru reducerea la un nivel acceptabil a riscurilor, a fost alocată o resursă de zbor, un elicopter prevăzut cu troliu care, împreună cu un salvamontist, să încerce extragerea trupului din zona unde se afla căzut”, a anunțat, duminică dimineață, Salvamont România.

Misiunea a fost anulată, din cauza condițiilor meteo, după care salvamontiștii au cerut din nou sprijin pe calea aerului.

“Întrucât plafonul de nori este sub locul evenimentului, pentru evitarea expunerii la riscuri suplimentare s-a resolicitat intervenţia resursei aero. Se pare că o “fereastră” de vreme bună permite intervenţia aero şi un elicopter vă zbura din Bucureşti pentru a recupera trupul găsit. Elicopterul a primit coordonatele locului accidentului, salvamontiştii pregătind trupul pentru a fi troliat în elicopter”, se arată în cea mai recentă informare transmisă de Salvamont România, cu privire la această intervenție.

10 salvamontişti din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Prahova şi Serviciul Public Local Salvamont Buşteni participă la acțiunea de duminică, din Bucegi.

“Din primele informaţii, după culoarea echipamentelor, trupul găsit poate fi al turistului anunţat că dispărut în Bucegi acum cca două săptămâni. Mulţumim tuturor celor care ne-au oferit informaţii despre acest caz , informaţii mai mult sau mai puţin exacte, dar care, totuşi, ne-au asigurat un punct de plecare în acţiunile de căutare şi fără de care nu am fi putut declanşa aceste căutări”, a anunțat Salvamont România, duminică dimineață.

Foto ilustrație Salvamont România

Articolul precedentVIDEO Graţiela Gavrilescu despre problema termoficării: „Primarul este un PLÂNGĂCIOS. Îi cer să-şi de demisia!”
Articolul următorMorminte vechi de mii de ani descoperite în Prahova, la Târgșorul Nou
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.