Condiţiile de impozitare pentru terenurile şi clădirile din Ploiești vor fi modificate. Cel puțin așa susține viceprimarul Cristian Ganea, edilul susținând că se va ţine cont de poziţionarea faţă de centru şi de utilităţile publice de care beneficiază riveranii.

Tocmai pentru a actualiza această situaţie, autorităţile au organizat marţi o şedinţă cu reţelarii.

Conform viceprimarului Cristian Ganea, în cel mai scurt timp se va lansa în dezbatere publică un proiect care să cuprindă noile zone şi condiţii de impozitare.

Potrivit surselor noastre, tot acest demers ar urma să ducă la o majorare a dărilor către bugetul local, intenţia fiind de aducere a lor la nivelul din 2016, înainte de reducerea aplicată anul trecut şi menţinută şi în acesta.

“Am avut o şedinţă cu reţelarii şi le-am cerut tuturor să ne comunice situaţiile pe care le au cu privire la reţelele de energie electrică, apă, canalizare sau gaze, cu intenţia de a pune aceste hărţi în concordanţă cu datele existente la nivelul Primăriei şi de a stabili noile impozite locale, calculate în funcţie de zone şi de condiţiile existente. Am solicitat ca joi să fie gata această situaţie. Pe baza ei, va exista un proiect, care va fi publicat pe site-ul Primăriei şi va exista o consultare publică pe această temă”, ne-a declarat Cristian Ganea, care a precizat că intenţia este ca noile tarife să se aplice din 2019.

Articolul precedentTragedie pe DN1, în Prahova. Două femei și-au pierdut viața
Articolul următorPrimăria Ploieşti, pregătită să lanseze licitaţia pentru un centru modern de radioterapie oncologică