trafic de cosmar pe Dn1

Revine în discuție proiectul propus de câţiva ani de Consiliul Judeţean Prahova pentru realizarea unui drum care să asigure legătura cu judeţul Braşov, pe ruta Câmpina – Valea Doftanei – Săcele.

Preşedintele CJ, Bogdan Toader, a declarat că a avut discuţii cu oficialii CNAIR pentru reluarea acestui obiectiv de investiţii, care ar putea primi finanţare de la Ministerul Transporturilor şi, odată realizat, ar oferi o rută alternativă pentru DN1, preluând o parte din traficul rutier de pe Valea Prahovei.

Această şosea ar urma să pornească din dreptul municipiului Câmpina, continuând pe traseul actualului Drum Judeţean 102I, prin Valea Doftanei şi apoi pe traseul unui drum forestier existent în prezent care traversează muntele, pentru a se conecta la reţeaua rutieră din judeţul Braşov, în apropiere de Săcele. În paralel, Consiliul Judeţean Prahova lucrează la un proiect conex, pentru realizarea unei şosele de centură a municipiului Câmpina.

Preşedintele instituţiei, Bogdan Toader, a declarat că a avut o discuţie cu directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, urmând ca în zilele care vin să transmită un set de documente către CNAIR şi Ministerul Transporturilor. Realizarea acestei şosele a mai fost propusă şi acum câţiva ani, însă, după o serie de schimbări la minister şi la CNAIR, oficialităţile de la Bucureşti au anunţat că proiectul nu reprezintă o prioritate.

Drumul Câmpina-Valea Doftanei-Săcele ar reprezenta şi o rută alternativă pentru DN1, autorităţile estimând că această şosea ar putea să preia o parte importantă din traficul rutier de pe Valea Prahovei, unde în mod frecvent apar ambuteiaje.

Totodată, un alt argument important ţine de eventuala începere, pe viitor, a lucrărilor la autostrada Comarnic-Braşov, scenariu în care Drumul Naţional 1, deja aglomerat, ar fi folosit şi de maşinile de mare tonaj care vor lucra la autostradă.

Articolul precedentFOTO 2000 de spectatori la reuniunea hipică de la Hipodromul Ploiești
Articolul următorMustang Fest, pentru prima oară, la Sinaia
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.