Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a pierdut recent un litigiu şi este obligat, conform sentinţei pe fond, să plătească o datorie personală a lui Lucian Rădulescu, directorul adjunct al instituției, scrie telegrama.ro
Suma este una uriașă, reprezentând peste 10% din bugetul anual al acestei structuri a administraţiei locale, şi îi este imputată acum CSM-ului deoarece clubul a refuzat să instituie poprire pe veniturile angajatului. Decizia instanţei nu este definitivă.
Conform sentinţei date de Judecătoria Ploieşti, CSM, ca terţ poprit, e obligat să achite din surse proprii datoria debitorului. Vorbim despre o sumă impresionantă, de 1.599.418,92 lei, la care se adaugă cheltuieli de judecată de 520 de lei.
Desigur, pe viitor, în eventualitatea în care decizia ar fi menţinută şi după apel, Clubul Sportiv ar avea posibilitatea să se îndrepte la rândul său împotriva propriului angajat, pentru recuperarea sumei, însă rămâne de văzut în ce măsură va fi luată o asemenea decizie, mai ales că potrivit declarației de avere, Rădulescu nu deține niciun fel de bunuri pe numele său.
Până atunci, singurul lucru cert rămâne sentinţa Judecătoriei Ploieşti, care face trimitere la un dosar de executare din 2016, pe baza căruia un cabinet specializat a transmis în august 2018 o cerere de poprire către angajator. Mai simplu spus, solicitarea era ca CSM să oprească lunar o parte din salariul directorului adjunct şi să o vireze către creditor, o persoană fizică.
Mai înţelegem din aceeaşi sentinţă că, din motive neexplicate, conducerea CSM a refuzat să pună în aplicare această solicitare. “Validează poprirea înfiinţată prin adresa de poprire din data de 20.08.2018 emisă de SCPEJ Trifina, Tanase şi Galea în dosarul de executare nr. 4649/2016 asupra sumelor datorate de terţul poprit Clubul Sportiv Municipal Ploieşti debitorului Rădulescu Lucian. Obligă terţul poprit la plata către creditor a sumelor pe care le datorează debitorului în limita sumei de 1.599.418,92 lei. Obligă terţul poprit la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 520 lei reprezentând 20 lei taxă judiciară de timbru şi 500 lei onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare”, se menţionează în sentinţa publicată pe portalul instanţelor de judecată.
Contactat telefonic, Lucian Rădulescu a preferat să nu comenteze subiectul, mai ales că sentinţa nu este definitivă.
În luna aprilie, persoana care l-a împrumutat a apărut într-o emisiune difuzată de GSP live, în care i-a adus mai multe acuze lui Lucian Rădulescu, precizând totodată că suma în cauză, echivalentul a 350.000 de euro, fusese dată în mai multe tranşe, între 2013 şi 2015, pentru înfiinţarea unor benzinării. În răspunsul dat atunci pentru Gazeta Sporturilor, Lucian Rădulescu a catalogat acuzaţiile ca “baliverne”, precizând că, la rândul său, a depus plângere pe numele creditorului, pentru cămătărie şi şantaj. Acuzațiile au fost contrazise de reclamant care a prezentat în emisiune o sentință judecătorească definitivă prin care este achitat de toate aceste acuzații.
Ca să aveţi un termen de comparaţie cu privire la suma în discuţie, bugetul pe 2019 al CSM Ploieşti, aprobat marţi de Consiliul Local, este în valoare totală de 13 milioane de lei.
Lucian Rădulescu a condus în trecut clubul de fotbal Chimia Brazi, în perioada în care gruparea evolua în al doilea eşalon din fotbalul românesc, iar mai recent a fost implicat puternic şi la Petrolul Ploieşti.
La CSM, el a avut mai multe calităţi, de la consilier personal al directorului la coordonator al Hipodromului sau Stadionului “Ilie Oană”. Totodată, conform celei mai recente declaraţii de interese publicate pe site-ul clubului, el este şi preşedintele unei organizaţii locale din componenţa PSD Ploieşti, însă surse din mediul politic anunţaseră că a decis recent să se suspende din această calitate, în momentul apariţiei scandalului la GSP. Aceleși surse susțin că PSD nu a acceptat suspendarea lui Rădulescu, acesta fiind în continuare președinte al unei organizații de cartier din Ploiești.