Consultantul politic Miron Mitrea a atras atenția duminică, în emisiunea ”Culisele puterii” de la Realitatea Plus, că votul asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu ar putea fi amânat din cauza noilor restricții care au intrat în vigoare duminică. 

Potrivit noilor reguli, în Parlament nu vor putea fi prezenți marți cei care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus sau care nu au trecut prin boală, astfel că este posibil ca moțiunea să nu adune voturile suficiente pentru a trece. 

Citește și: ”Decizia CMBSU prin care se instituie noi restricții în Capitală, din această noapte – DOCUMENT”

”Toată lumea se așteaptă ca marți să se voteze moțiunea, dar a apărut o mică surpriză: joi s-a scos testul pentru Covid din Certificatul verde. Interpretând noua decizie a CNSU care ne dirijează viața de un an și jumătate, marți nu vor putea intra în Parlament decât cei vaccinați cu schema completă sau cei care au trecut prin boală și nu au depășit 180 de zile.

Sunt curios cum va funcționa marți Parlamentul. Bănuiesc că mare parte a parlamentaruilor AUR nu sunt vaccinați.
Singura procedură de vot este cea cu prezență fizică. 

E posibil să nu aibă loc votul pe moțiune sau, oricum, Guvernul și președintele încearcă să-l tegiverseze tot mai mult. 

Astăzi este clar: decizia CNSU spune clar că cine nu e vaccinat sau nu a trecut prin boală nu poate intra în Parlament”, a explicat consultantul politic duminică seară. 

Mitrea a subliniat că scoaterea testului pentru Covid din Certificatul verde este ”o încercare a premierului de a se agăța de putere”.

Dacă va avea loc, sunt șanse mari ca moțiunea să treacă, a mai spus consultantul politic ”PSD și AUR nu au niciun interes politic să nu trântească acest guvern, ar fi o greșeală majoră”, a punctat Mitrea.

Citește și: Miron Mitrea, despre legătura între nivelul de educație, modul de înțelegere a democrației și rata de vaccinare

Articolul precedentDosar penal pentru o șoferiță prinsă beată, în trafic, la Bușteni. Femeia era pusă pe scandal
Articolul următorCulisele puterii | Miron Mitrea, despre legătura între nivelul de educație, modul de înțelegere a democrației și rata de vaccinare