Analistul politic Miron Mitrea a declarat că cei din PSD nu își doresc cu adevărat să dea jos guvernul Cîțu, ci să-l țină în viață până când se vor organiza alegeri anticipate.

„Nu poți guverna cu un Executiv minoritar, iar PSD nu are interesul să-l dea jos pe Citu, ca să se refacă alianța de la putere. Azi, Ciolacu și Cîțu au același interes. Florin Cîțu vrea să ajungă președintele PNL, iar Ciolacu vrea alegeri anticipate. A pus în discuții trei teme de alegeri, când toată lumea politică se ceartă. El a spus că e momentul să plafonăm prețurile la energie. E o temă de alegeri. Vine și spune că CSM tebuie să fie factor decizional în numirea procurorilor. Primul lucru, trebuie să dai drept de veto. Trebuie să facem astfel încât CSM să aiba drept de veto. CCR trebuie reformată, pentru ca foști membri de partid să nu mai devină membri CCR. Punerea în discuția publică a acestor teme arată că Ciolacu și PSD se pregătesc de anticipate și pe care vrea să le câștige. PNL se pregătește să le piardă. Aduceresa lui Cîțu șef la PNL va duce partidul în jos. Totuși, dacă președintele Iohannis își ostilizează mare parte din clasa politică și populația este cât se poate de în pericol să-și piardă funcția. Nu cred că Iohannis poate merge cu încăpățânarea foarte mult. El vrea să țină guvernul pe care îl vrea el. Soluția este simplă. Îl cheama pe Cîțu iar acesta își dă demisia. 90% dintre susținătorii lui Cîțu o fac la îndemnul lui Iohannis. Cîțu va sta la Palatul Victoria atâta timp cât vrea președintele Iohannis.

„USPRLUS trebuie să treacă în opoziție, altfel dispar”

PSD vrea alegeri anticipate, dar în afara de AUR nimeni nu mai vrea. Este un cost politic mic, dar PNL își joacă existența. Dacă nu găsește o cale și Cîțu va fi președinte, partidul va fi istorie. Nu va avea Orban destui oameni ca să-și facă un partid. USRPLUS nu stă nici el mai bine. Are o singură șansă, el ca partid, dar nu liderii, care sunt legați de anumite grupuri de interes nelegitime. Unii vor să facă spitale regionale cu prietenii austrieci și nemți, alții să numească oameni la parchete. Grosul USPRLUS va descoperi că, dacă nu intră în opozitie, dispar. Nici 10% nu cred ca mai obțin. Unii miniștrii și-au făcut treaba, alții deloc. Nu le-a ieșit niciun proiect. La anticipate ar putea lua sub 10%”, a declarat Miron Mitrea.

Articolul precedentCulisele Puterii. Miron Mitrea și dedesubturile demiterii lui Stelian Ion: „Au fost niște negocieri la Bruxelles”
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Primarul liberal care a criticat tabăra Cîțu amenință cu plângerea penală